Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Aromatikë dhe me një shije delikate, minikekët me karota janë idealë për të nisur ditën në mënyrën e duhur, me një mëngjes të shëndetshëm dhe të ushqyeshëm. Dhe jo vetëm: Minikekët me karota të bërë në shtëpi janë edhe vakt perfekt për fëmijët në shkollë. Për t’i bërë më të shijshme, personalizojini me copëza çokollate ose fruta të thata. Në këtë rast do të përgatisim një salcë sheqeri të këndshme
Qëroni frutat e thata, vendosini brenda një pecete të pastër dhe grijini duke i shtypur me duar.
Lani dhe qëroni karotat, më pas grijini imët me ndihmën e një frulatori ose grirëse perimesh.
Në një enë, rrihni vezët me sheqerin derisa të merrni një përbërje homogjene dhe shkumoze, më pas shtoni edhe pak vaj, qumështin dhe vazhdoni përzierjen.
Shtoni miellin e situr dhe frutat e thata, në fund karotat e grira dhe majanë.
Merrni format dhe hidhni një lugë brumë në secilën duke kujtuar që për shkak të majasë, ato do të fryhen kur të jenë në furrë.
Sistemojini format në një tepsi dhe piqini në furrë të parangrohur në 180 gradë për 20 minuta. Bëni provën me kunjë dhëmbësh për të parë nëse janë pjekur: nëse kunja del e pastër nga keku, atëherë është gati.
Lërini të ftohen. Përgatisni një salcë duke përzier ujin me sheqerin në mikser derisa të merrni një shkumë, ose shkrini pak çokollatë të zezë dhe hidhuani sipër./neps.al
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment