Vendosni shpargujt në një tas për përzierje dhe spërkatni me vaj ulliri.
Përziejini që të lyhen njëtrajtësisht edhe majat, më pas spërkatini me djathë parmigiano, hudhër, kripë dhe piper. Vendosni shpargujt në një tavë në një shtresë të vetme.
Piqini derisa të bëhen të buta për 12-15 minuta, në varësi të trashësisë. Spërkatini me lëng limoni para servirjes.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento