1.Zieni panxharët për 45 minuta në një tenxhere të vogël.
2.Në një tenxhere të veçantë zieni patatet dhe karotat për 25 minuta.
3.Hiqini të gjithë përbërësit nga uji i zierë dhe lërini të ftohen.
4.Një mënyrë tjetër për të gatuar përbërësit është duke i pjekur në furrë.
5.Pritini panxharët, karotat dhe patatet dhe piqini në 200 gradë për 30- 45 minuta.
6.Karrotat dhe patatet gatuhen më shpejt, kontrolloni duke përdorur një pirun për të konfirmuar që ato janë gatuar plotësisht.
7.Pastroni panxharët, patatet dhe karotat. Secilën e grijmë veç e veç në rende.
8.Merrni një enë të thellë dhe filloni shtroni perimet duke filluar me patatet,pastaj karrotat, majonezën dhe panxharin.
9.Sërish vendosni një shtresë majoneze dhe sallata është gati te futet në frigorifer për të paktën 6 orë para se ta sherbeni.
10.Para se ta sherbeni mund ta hidhni sallatën në një enë tjetër.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment