1.Zieni panxharët për 45 minuta në një tenxhere të vogël.
2.Në një tenxhere të veçantë zieni patatet dhe karotat për 25 minuta.
3.Hiqini të gjithë përbërësit nga uji i zierë dhe lërini të ftohen.
4.Një mënyrë tjetër për të gatuar përbërësit është duke i pjekur në furrë.
5.Pritini panxharët, karotat dhe patatet dhe piqini në 200 gradë për 30- 45 minuta.
6.Karrotat dhe patatet gatuhen më shpejt, kontrolloni duke përdorur një pirun për të konfirmuar që ato janë gatuar plotësisht.
7.Pastroni panxharët, patatet dhe karotat. Secilën e grijmë veç e veç në rende.
8.Merrni një enë të thellë dhe filloni shtroni perimet duke filluar me patatet,pastaj karrotat, majonezën dhe panxharin.
9.Sërish vendosni një shtresë majoneze dhe sallata është gati te futet në frigorifer për të paktën 6 orë para se ta sherbeni.
10.Para se ta sherbeni mund ta hidhni sallatën në një enë tjetër.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment