Merluc me salcë domate

Veshtiresia
Koha gatimit
Sugjerohet për:
Kalori:
600 gramë fileto peshku merluc
400 gramë domate
lëng domatesh
1 qepë
2 thelpinj hudhre
100 g ullinj të zinj
1 lugë gjelle majdanoz i grirë
verë e bardhë
1 lugë gjelle piper i kuq i bluar
vaj
200 gramë miell
1 limon,
borzilok
piper i zi
erëza të përziera

1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të nxehtë dhe fërgojeni derisa të skuqen.

2. Priteni qepën në kuba, shtypni hudhrën, ndërsa domatet bluajini në mikser.

3. Në pak vaj kaurdisni qepët, e pastaj shtojini domatet, hudhrën, borzilokun dhe erëza sipas shijes. Hidhni verën e bardhë dhe lëngun e domateve, shtojini ullinjtë dhe ziejini pak.

4. Filetot e fërguara të merlucit renditini në tavën rezistuese ndaj zjarrit të lyer me vaj, hidhni salcat e përgatitura dhe ushqimi piqet 20 minuta në furrën e nxehtë paraprakisht në 200 gradë Celsius.

Ju bëftë mirë!

Komento