2 deri në 3 lugë çaji erëza të thata, si trumzë, rigon, rozmarinë ose gjethe dafine të thërrmuara
1 deri në 2 lugë mustardë Dijon
1 deri në 2 lugë çaji hudhër pluhur
1/4 filxhan vaj ulliri ekstra të virgjër
Kripë dhe piper i zi i sapo bluar
Vendosni uthullën, erëzat, mustardën, pluhurin e hudhrës dhe vajin në një qese të madhe plastike me zinxhir. Mbyllni qesen dhe tundeni që të bashkohen të gjithë përbërësit. Hapni qesen, hidhni gjoksin e pulës në qese. Mbylleni dhe tundeni qesen që të mbulohet në mënyrë të njëtrajtshme. Ngrijeni deri në 2 javë.
Shkrijeni në frigorifer gjatë natës ose nën ujë të ftohtë të rrjedhshëm. Ngrohni një skarë ose tigan. Kur grila të jetë e nxehtë, vendoseni pulën në skarë dhe gatuajeni për rreth 4 minuta nga çdo anë, ose derisa të jetë gati. Ju gjithashtu mund ta piqni pulën e shkrirë në një furrë 190 gradë për 15 minuta, ose derisa të gatuhet.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento