2 deri në 3 lugë çaji erëza të thata, si trumzë, rigon, rozmarinë ose gjethe dafine të thërrmuara
1 deri në 2 lugë mustardë Dijon
1 deri në 2 lugë çaji hudhër pluhur
1/4 filxhan vaj ulliri ekstra të virgjër
Kripë dhe piper i zi i sapo bluar
Vendosni uthullën, erëzat, mustardën, pluhurin e hudhrës dhe vajin në një qese të madhe plastike me zinxhir. Mbyllni qesen dhe tundeni që të bashkohen të gjithë përbërësit. Hapni qesen, hidhni gjoksin e pulës në qese. Mbylleni dhe tundeni qesen që të mbulohet në mënyrë të njëtrajtshme. Ngrijeni deri në 2 javë.
Shkrijeni në frigorifer gjatë natës ose nën ujë të ftohtë të rrjedhshëm. Ngrohni një skarë ose tigan. Kur grila të jetë e nxehtë, vendoseni pulën në skarë dhe gatuajeni për rreth 4 minuta nga çdo anë, ose derisa të jetë gati. Ju gjithashtu mund ta piqni pulën e shkrirë në një furrë 190 gradë për 15 minuta, ose derisa të gatuhet.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento