2 deri në 3 lugë çaji erëza të thata, si trumzë, rigon, rozmarinë ose gjethe dafine të thërrmuara
1 deri në 2 lugë mustardë Dijon
1 deri në 2 lugë çaji hudhër pluhur
1/4 filxhan vaj ulliri ekstra të virgjër
Kripë dhe piper i zi i sapo bluar
Vendosni uthullën, erëzat, mustardën, pluhurin e hudhrës dhe vajin në një qese të madhe plastike me zinxhir. Mbyllni qesen dhe tundeni që të bashkohen të gjithë përbërësit. Hapni qesen, hidhni gjoksin e pulës në qese. Mbylleni dhe tundeni qesen që të mbulohet në mënyrë të njëtrajtshme. Ngrijeni deri në 2 javë.
Shkrijeni në frigorifer gjatë natës ose nën ujë të ftohtë të rrjedhshëm. Ngrohni një skarë ose tigan. Kur grila të jetë e nxehtë, vendoseni pulën në skarë dhe gatuajeni për rreth 4 minuta nga çdo anë, ose derisa të jetë gati. Ju gjithashtu mund ta piqni pulën e shkrirë në një furrë 190 gradë për 15 minuta, ose derisa të gatuhet.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento