2 deri në 3 lugë çaji erëza të thata, si trumzë, rigon, rozmarinë ose gjethe dafine të thërrmuara
1 deri në 2 lugë mustardë Dijon
1 deri në 2 lugë çaji hudhër pluhur
1/4 filxhan vaj ulliri ekstra të virgjër
Kripë dhe piper i zi i sapo bluar
Vendosni uthullën, erëzat, mustardën, pluhurin e hudhrës dhe vajin në një qese të madhe plastike me zinxhir. Mbyllni qesen dhe tundeni që të bashkohen të gjithë përbërësit. Hapni qesen, hidhni gjoksin e pulës në qese. Mbylleni dhe tundeni qesen që të mbulohet në mënyrë të njëtrajtshme. Ngrijeni deri në 2 javë.
Shkrijeni në frigorifer gjatë natës ose nën ujë të ftohtë të rrjedhshëm. Ngrohni një skarë ose tigan. Kur grila të jetë e nxehtë, vendoseni pulën në skarë dhe gatuajeni për rreth 4 minuta nga çdo anë, ose derisa të jetë gati. Ju gjithashtu mund ta piqni pulën e shkrirë në një furrë 190 gradë për 15 minuta, ose derisa të gatuhet.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento