1.Rrihni vezët me ujin, kripën dhe piperin në një tas.
2.Shkrini gjaplin në një tigan në nxehtësi mesatare dhe anojeni derisa të mbulohet e gjithë sipërfaqja.
3.Hidhni përzierjen e vezëve në tigan, në mënyrë që të sghpërndahet në të gjitha anmët njëtrajtësisht.
4.Anoni me kujdes tiganin që veza e pabërë të përhapet në sipërfaqen e nxehtë.
5.Kur të mos ketë më pjesë veze të lëngshme, hidhni mbushjen në njërën gjysmë të vezës dhe me një spatul druri ose suilikoni, palosni mbi të gjysmën tjetër.
6.Me kujdes vendoseni omletën në pjatë dhe shërbejeni menjëherë.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento