Mëngjes proteinik për të luftuar inflamacionin dhe për të humbur peshë
Shumica prej nesh zakonisht konsumojnë të njëjtin vakt për mëngjes dhe kështu bëhet një rutinë e mërzitshme. Megjithatë, sot ne do të ofrojmë një mëngjes të shijshëm dhe të shëndetshëm që do t’ju ndihmojë të zvogëloni inflamacionin dhe të humbni peshën e tepërt. Ai përfshin përbërësit që zakonisht përdorni për ushqimet tuaja, por do të kombinohen ndryshe.
Për më tepër, ky vakt është i mbushur me proteina, do të promovojë humbjen e peshës dhe do të rrisë masën tuaj muskulare. Ai ka dhe përbërës të tjerë që do t’ju mbajnë të ngopur për një kohë të gjatë.
Avokado me vezë
Përbërësit:
2 vezë
1 avokado
Piper, kripë
½ lugë kafe shafran i Indisë ose piper i kuq (për shije)
Vezët janë ushqime super të shkëlqyera pasi ato përmbajnë 7 gram proteina. Ato promovojnë shëndetin dhe përfshijnë vitaminën D, e cila është e shkëlqyer për shëndetin tuaj të kockave dhe ndihmon në parandalimin e osteoporozës. Vezët janë të pasura me vitaminë A, e cila është shumë e dobishme për shikimin tuaj. Vitamina B12 është përgjegjëse për rregullimin e qelizave të kuqe të gjakut.
Nga ana tjetër, avokadot janë të pasura në kalium, fibra, vitaminë E, magnez dhe acid folik, të cilat janë jashtëzakonisht të shëndetshme.Ndihmojnë në detoksifikimin e të gjithë trupit dhe për tretjen. Ato gjithashtu janë të mbushura me yndyrna të shëndetshme që kontrollojnë nivelet e kolesterolit dhe mbajnë një ekuilibër të shëndetshëm të prodhimit të hormoneve.
Kombinimi i këtyre ushqimeve bën një mëngjes të shijshëm dhe ushqyes që nxit humbjen e peshës dhe zbut inflamacionin.
Metoda e përgatitjes:
Ju duhet të ngrohni paraprakisht furrën në 200 ° C. Priteni avokado në gjysmë dhe hiqini farat duke krijuar hapësirë për vezët.
Rrihni vezët në një enë dhe ua shtoni avokadove në mesin e tyre. Vendosni gjysmën e avokados në një letër pjekjeje dhe vendoseni në furrë.
Në fund i shtoni erëzat. Lërini për rreth 15 minuta dhe mëngjesi juaj është gati. Shijojeni!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment