Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
1.Në një tenxhere skuqni qepën me vaj ulliri.
2.Më pas shtoni edhe karotat e prera në copa të vogla dhe i lini përreth 8 minuta.
3.Më pas shtoni lëngun e perimeve, xhinxherin, lëkurën e portokallit, lëngun, mjaltin, kripën dhe piperin.
4.I lini të marin një valë për 25 minuta.
5.Më pas i kaloni sipër supës një blender dore derisa supa të bëhet kremoze.
6.Servireni të ngrohtë nëpër pjata me disa shirita bacon sipër.
7.Ju bëftë mirë!
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment