Uji është thelbësor për shëndetin e njeriut. Mospirja e mjaftueshme e ujit mund të çojë në dehidratim, i cili mund të shkaktojë lodhje, dhimbje koke, probleme të lëkurës, dhimbje muskulore, presion të ulët të gjakut dhe rrahje të shpejta të zemrës.
Ju mund të rrisni nivelin e hidratimit edhe duke konsumuar fruta.
Ngrënia e ushqimeve të shëndetshme hidratuese, veçanërisht gjatë motit të ngrohtë, kur trupi humbet ujin dhe elektrolitet jetike dalin përmes djersitjes, e bën të domosdoshme mbajtjen lartë të nivelit të hidratimit falë frutave që kanë një sasi të lartë uji.
Neps.al ju tregon më poshtë 6 frutat kryesore në këtë drejtim:
Shalqiri (91.4% ujë)
/sliced-watermelon-fresh-on-wooden-board-949441944-5ae62f45ae9ab80037647c50.jpg)
Luleshtrydhet (91% ujë)

Pjepri (90% ujë)

Pjeshkët (88.8% ujë)

Portokalli (86.7% ujë)

Ananasi (86% ujë)

Lini një koment