Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Zieni makaronat. Ndërsa makaronat janë duke zierë, hiqni një filxhan ujë makaronash për salcën.
Ndërsa makaronat janë duke zierë, shtoni të gjithë përbërësit e pestos në blender.
Mos harroni të hiqni rreth 1/4 e gjetheve të lakrës për t’i shtuar më vonë.
Përzijini përbërësit 2-3 minuta për të bërë salcën e pestos.
Kur të bëhen makaronat, kullojeni dhe shtojini në një enë të madhe përzierjeje.
Prisni imët gjethet e mbetura të lakrës jeshile. Shtojini në tasin e makaronave dhe hidhni atje gjethet e copëtuara.
Shtoni 1/2 filxhan salcë në makarona dhe hidhni kripë për shije sipas dëshirës.
Prisni imët arrat.
Shërbejeni makaronat në enë dhe sipër shtoni parmixhanon dhe arrat e copëtuara.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento