Makarona me domate të pjekura, një nga recetat e preferuara të shqiptarëve
5 domate qershi të prerë në feta
2 lugë miell orizi
4 filxhanë lëng pule
2 lugë gjelle gjalpë
3 gota qumësht me yndyrë të ulët
3/4 lugë çaji mustardë
3/4 lugë çaji kripë
1/2 kuti artiçokë
6 copa djathë çedar
Djathë i grirë rreth 10 lugë
3 copa djathë fontina
1 kuti oriz kaf
1/2 lugë çaji piper i zi
Llak gatimi
1.Hiqni raftin e sipërm të furrës dhe mbulojeni me fletë metalike dhe lyejeni me llak gatim. Ngroheni furren në nxehtësi të lartë. 2.Organizoni domatet në feta në raftet e përgatitura me llak gatim. 3.Lërini të piqen 8 – 10 minuta ose derisa domatet të marrin ngjyrë kafe të lehtë. 4.Transferojini domatet në një pjatë dhe lerini menjanë. 5.Kombinoje miellin dhe gjalpin në një tas deri në formën e një paste.Vendosni një tigan të madh në nxehtësi mesatare. 6.Shtoni lëngun e pulës, 2 gota qumësht, kripë dhe mustardë dhe përzijeni fort. Shtoni makaronat në tenxhere dhe lerini të valojnë. 7.Gatuajini 12 minuta ose derisa makaronat të jenë bërë duke i nxitur shpesh. 8.Shtoni1 filxhan qumësht dhe artiçoken dhe gatuajeni 2 minuta. Shtoni pastat e ziera me gjalpë dhe nxiteni vazhdimisht sa të trashet. 9.Hiqeni nga nxehtësia, shtoni djathin çedar, fontina, 6 lugë parmixhano dhe piper. 10.Organizoni fetat e domates të pjekura në krye të makaronave. Shtoni 4 lugë parmixhano. 11.Lereni 2 minuta ose derisa djathi fillon të marrë ngjyrë kafe.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment