Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Hiqni raftin e sipërm të furrës dhe mbulojeni me fletë metalike dhe lyejeni me llak gatim. Ngroheni furren në nxehtësi të lartë.
2.Organizoni domatet në feta në raftet e përgatitura me llak gatim.
3.Lërini të piqen 8 – 10 minuta ose derisa domatet të marrin ngjyrë kafe të lehtë.
4.Transferojini domatet në një pjatë dhe lerini menjanë.
5.Kombinoje miellin dhe gjalpin në një tas deri në formën e një paste.Vendosni një tigan të madh në nxehtësi mesatare.
6.Shtoni lëngun e pulës, 2 gota qumësht, kripë dhe mustardë dhe përzijeni fort. Shtoni makaronat në tenxhere dhe lerini të valojnë.
7.Gatuajini 12 minuta ose derisa makaronat të jenë bërë duke i nxitur shpesh.
8.Shtoni1 filxhan qumësht dhe artiçoken dhe gatuajeni 2 minuta. Shtoni pastat e ziera me gjalpë dhe nxiteni vazhdimisht sa të trashet.
9.Hiqeni nga nxehtësia, shtoni djathin çedar, fontina, 6 lugë parmixhano dhe piper.
10.Organizoni fetat e domates të pjekura në krye të makaronave. Shtoni 4 lugë parmixhano.
11.Lereni 2 minuta ose derisa djathi fillon të marrë ngjyrë kafe.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment