Makarona me domate të pjekura, një nga recetat e preferuara të shqiptarëve
5 domate qershi të prerë në feta
2 lugë miell orizi
4 filxhanë lëng pule
2 lugë gjelle gjalpë
3 gota qumësht me yndyrë të ulët
3/4 lugë çaji mustardë
3/4 lugë çaji kripë
1/2 kuti artiçokë
6 copa djathë çedar
Djathë i grirë rreth 10 lugë
3 copa djathë fontina
1 kuti oriz kaf
1/2 lugë çaji piper i zi
Llak gatimi
1.Hiqni raftin e sipërm të furrës dhe mbulojeni me fletë metalike dhe lyejeni me llak gatim. Ngroheni furren në nxehtësi të lartë. 2.Organizoni domatet në feta në raftet e përgatitura me llak gatim. 3.Lërini të piqen 8 – 10 minuta ose derisa domatet të marrin ngjyrë kafe të lehtë. 4.Transferojini domatet në një pjatë dhe lerini menjanë. 5.Kombinoje miellin dhe gjalpin në një tas deri në formën e një paste.Vendosni një tigan të madh në nxehtësi mesatare. 6.Shtoni lëngun e pulës, 2 gota qumësht, kripë dhe mustardë dhe përzijeni fort. Shtoni makaronat në tenxhere dhe lerini të valojnë. 7.Gatuajini 12 minuta ose derisa makaronat të jenë bërë duke i nxitur shpesh. 8.Shtoni1 filxhan qumësht dhe artiçoken dhe gatuajeni 2 minuta. Shtoni pastat e ziera me gjalpë dhe nxiteni vazhdimisht sa të trashet. 9.Hiqeni nga nxehtësia, shtoni djathin çedar, fontina, 6 lugë parmixhano dhe piper. 10.Organizoni fetat e domates të pjekura në krye të makaronave. Shtoni 4 lugë parmixhano. 11.Lereni 2 minuta ose derisa djathi fillon të marrë ngjyrë kafe.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment