Vendosni një tenxhere të madhe me ujë të ziejë, pastaj shtoni 1 lulelakër të madhe, të ndarë në copa dhe gatuajeni për 5 minuta – nxirreni një copë për ta provuar.
Kullojeni lulelakrën, më pas vendoseni në një tavë pak të thellë. Ngroheni furrën në 220C.
E vendosim përsëri tenxheren në zjarr dhe shtojmë 500 ml qumësht, 4 lugë gjelle miell dhe 50 gr gjalpë.
Vazhdoni ta përzieni shpejt pasi gjalpi shkrihet dhe përzierja të vlojë – mielli do të zhduket dhe salca do të fillojë të trashet. E trazojmë për 2 minuta.
Fikni zjarrin, përzieni pjesën më të madhe të 100 gr djathë çedar të grirë dhe hidheni mbi lulelakrën. Shpërndani sipër djathin e mbetur dhe 2-3 lugë gjelle thërrime buke nëse përdorni.
Futeni në furrë dhe piqeni për 20 minuta derisa të skuqet sipër.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento