Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Me aromën e verës, të kanellës dhe shijes së veçantë që i jep uthulla e verës, likeri me luleshtrydhe është një përgatitje e veçantë shumë e dashur në kuzhinë. Ideal për t’u konsumuar në fund të një vakti, për t’u dhënë më shumë shije akulloreve dhe sallatave me fruta.
Hidhni në një tenxhere sheqerin, uthullën dhe pak ujë, karamelizojini, shtoni pjesën tjetër të ujit dhe lërini të ziejnë për një minut.
Shtoni luleshtrydhet e prera dhe kanellën, përziejini dhe lërini të lëshojnë shijen për një ditë e gjysmë. Hiqni kanellën dhe luleshtrydhet, shtrydhini këto të fundit në mënyrë që të lëshojnë lëngun,shtoni alkoolin, përziejini dhe lërini të pushojnë në firgorifer për një ditë.
Filtroni likerin dhe hidheni në shishe.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment