Liker borziloku, receta për një digestiv të freskët dhe aromatik
Me aromë shumë të veçantë, borziloku është perfekt jo vetëm për pjatat e para (pestot, pastat), por edhe të dytat (peshkun) e sallatat (sidomos ato me bazë domatesh). Dhe jo vetëm: është shumë i çmuar edhe për përgatitjen e një recete antike: likerit të përgatitur në shtëpi me gjethe të freskëta borziloku.
Një digestiv i freskët, aromatik dhe shumë i volitshëm pas një darke të bollshme. Është gjithashtu një mënyrë e mirë për të përdorur borzilokun i cili edhe këtë vit në ballkonin tuaj, me siguri është me bollëk.
Përbërësit:
2 tufa borzilok
35 cl alkool
45 cl ujë
350 gr sheqer
Përgatitja:
Hiqni gjethet e borzilokut nga bima, lajini, thajini, vendosini në një enë me alkool, mbyllini dhe lërini për 3-4 ditë.
Përgatisni një shurup me ujin dhe sheqerin, ziejeni, lëreni të ftohet dhe hidheni tek ena me alkool dhe borzilok.
Tundeni mirë, kullojeni dhe hidheni në një shishe qelqi.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment