Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Me aromë shumë të veçantë, borziloku është perfekt jo vetëm për pjatat e para (pestot, pastat), por edhe të dytat (peshkun) e sallatat (sidomos ato me bazë domatesh). Dhe jo vetëm: është shumë i çmuar edhe për përgatitjen e një recete antike: likerit të përgatitur në shtëpi me gjethe të freskëta borziloku.
Një digestiv i freskët, aromatik dhe shumë i volitshëm pas një darke të bollshme. Është gjithashtu një mënyrë e mirë për të përdorur borzilokun i cili edhe këtë vit në ballkonin tuaj, me siguri është me bollëk.
Përbërësit:
Përgatitja:
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment