Nga
">Vangelis Zoga6 Tetor, 2020 Lexoje për 1 minutë
Levrek me caviar
800 gr – 1kg levrek
1 limon i madh
60 gr qepë të njoma (bishtat)
50 ml vaj ulliri
Kripë e piper të zi
80 gr ullinj të zinj
20 gr majdanoz të grirë
20 gr kopër të grirë
40 gr caviar Avruga
Si fillim rregulloni filetot e peshkut dhe më pas priteni në copa të vogla. Shtrydhni limonin dhe ruani lëngun. Gjithashtu grini ullinjtë në copa të imta. Në një tas të madh hidhni peshkun me kripë e piper (të pagatuar). Shtoni dhe lëngun e limonit dhe përzijeni mirë peshkun. Lëreni rreth 3 minuta që të piqet pak në limon. Pas pak shtoni produktet e tjera, qepë, kopër, majdanoz, ullinj dhe vaj ulliri. Lëreni dhe 3-4 minuta të tjera dhe hidheni një pjatë të thellë shërbimi. Mund ta shërbeni me një unazë gatimi si në foto. Sipër i hidhni caviar-in. Mund ta shoqëroni me verë të bardhë ose shampanjë.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment