Nga
">Vangelis Zoga6 Tetor, 2020 Lexoje për 1 minutë
Levrek me caviar
800 gr – 1kg levrek
1 limon i madh
60 gr qepë të njoma (bishtat)
50 ml vaj ulliri
Kripë e piper të zi
80 gr ullinj të zinj
20 gr majdanoz të grirë
20 gr kopër të grirë
40 gr caviar Avruga
Si fillim rregulloni filetot e peshkut dhe më pas priteni në copa të vogla. Shtrydhni limonin dhe ruani lëngun. Gjithashtu grini ullinjtë në copa të imta. Në një tas të madh hidhni peshkun me kripë e piper (të pagatuar). Shtoni dhe lëngun e limonit dhe përzijeni mirë peshkun. Lëreni rreth 3 minuta që të piqet pak në limon. Pas pak shtoni produktet e tjera, qepë, kopër, majdanoz, ullinj dhe vaj ulliri. Lëreni dhe 3-4 minuta të tjera dhe hidheni një pjatë të thellë shërbimi. Mund ta shërbeni me një unazë gatimi si në foto. Sipër i hidhni caviar-in. Mund ta shoqëroni me verë të bardhë ose shampanjë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment