Nga
">Vangelis Zoga6 Tetor, 2020 Lexoje për 1 minutë
Levrek me caviar
800 gr – 1kg levrek
1 limon i madh
60 gr qepë të njoma (bishtat)
50 ml vaj ulliri
Kripë e piper të zi
80 gr ullinj të zinj
20 gr majdanoz të grirë
20 gr kopër të grirë
40 gr caviar Avruga
Si fillim rregulloni filetot e peshkut dhe më pas priteni në copa të vogla. Shtrydhni limonin dhe ruani lëngun. Gjithashtu grini ullinjtë në copa të imta. Në një tas të madh hidhni peshkun me kripë e piper (të pagatuar). Shtoni dhe lëngun e limonit dhe përzijeni mirë peshkun. Lëreni rreth 3 minuta që të piqet pak në limon. Pas pak shtoni produktet e tjera, qepë, kopër, majdanoz, ullinj dhe vaj ulliri. Lëreni dhe 3-4 minuta të tjera dhe hidheni një pjatë të thellë shërbimi. Mund ta shërbeni me një unazë gatimi si në foto. Sipër i hidhni caviar-in. Mund ta shoqëroni me verë të bardhë ose shampanjë.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment