Nga
">Vangelis Zoga6 Tetor, 2020 Lexoje për 1 minutë
Levrek me caviar
800 gr – 1kg levrek
1 limon i madh
60 gr qepë të njoma (bishtat)
50 ml vaj ulliri
Kripë e piper të zi
80 gr ullinj të zinj
20 gr majdanoz të grirë
20 gr kopër të grirë
40 gr caviar Avruga
Si fillim rregulloni filetot e peshkut dhe më pas priteni në copa të vogla. Shtrydhni limonin dhe ruani lëngun. Gjithashtu grini ullinjtë në copa të imta. Në një tas të madh hidhni peshkun me kripë e piper (të pagatuar). Shtoni dhe lëngun e limonit dhe përzijeni mirë peshkun. Lëreni rreth 3 minuta që të piqet pak në limon. Pas pak shtoni produktet e tjera, qepë, kopër, majdanoz, ullinj dhe vaj ulliri. Lëreni dhe 3-4 minuta të tjera dhe hidheni një pjatë të thellë shërbimi. Mund ta shërbeni me një unazë gatimi si në foto. Sipër i hidhni caviar-in. Mund ta shoqëroni me verë të bardhë ose shampanjë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment