Le të gatuajmë me Nertila Kokën. Këngëtarja na tregon sekretin e bukës së shtëpisë
Ajo është larguar prej vitesh nga Shqipëria dhe punon si mësuese në Suedi. E kemi fjalën për këngëtaren Nertila Koka e cila zgjodhi që kësaj rradhe të jetë në qendër të vëmendjes tek shqiptarët me kanalin e saj në “You Tube” ku do të prezantojë receta gatimi.
Në video e parë, që e ka postuar ditën e djeshme Nertila flet shqip dhe tregon për ndjekësit e saj hap pas hapi përgatitjen e një recete që siç shprehet ajo, e ka shumë përzemër.
“Përshëndetje të gjithë, unë Jam Nertila. Mirësevini në kuzhinën time. Pa humbur kohë doja t’ju prezantoja me një recetë që unë e kam shumë përzemër: Bukën”!
Përbërësit:
400-420 gram miell
7 gram kripë
4 gram maja buke
10 gram fara susami
300 ml ujë (në temperaturë mjedisi)
Përgatitja:
Në një tas ku kemi miellin, shtoni në mes kripën dhe majanë e bukës. I përzieni mirë.
Shtoni farat e susamit. Tani shtoni ujin dhe punojeni mirë masën. Mbështilleni tasin me një letër dhe e lini brumin të pushojë për 3-4 orë.
Pasi brumi të ketë dyfishuar vëllimin, lyeni duart me pak miell dhe punojeni edhe një herë.
E kaloni brumin në letrën e kuzhinës dhe vendoseni për 30 minuta në furrë (të fikur), sa të vijë edhe njëherë.
Kalojeni brumin me letrën e kuzhinës siç është në një tenxhere me kapak (që e keni ngrohur paraprakisht në furrë).
Do ta lini 15 minuta në furrë me kapak dhe 15 minuta pa kapak në temperaturë 230 gradë celsius.
Prisni 20-25 minuta sa të ftohet disi dhe pastaj është gati për tu konsumuar.
Për më shumë mund t’i hidhni një sy videos së Nertilës:
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment