Le të gatuajmë me Nertila Kokën. Këngëtarja na tregon sekretin e bukës së shtëpisë
Ajo është larguar prej vitesh nga Shqipëria dhe punon si mësuese në Suedi. E kemi fjalën për këngëtaren Nertila Koka e cila zgjodhi që kësaj rradhe të jetë në qendër të vëmendjes tek shqiptarët me kanalin e saj në “You Tube” ku do të prezantojë receta gatimi.
Në video e parë, që e ka postuar ditën e djeshme Nertila flet shqip dhe tregon për ndjekësit e saj hap pas hapi përgatitjen e një recete që siç shprehet ajo, e ka shumë përzemër.
“Përshëndetje të gjithë, unë Jam Nertila. Mirësevini në kuzhinën time. Pa humbur kohë doja t’ju prezantoja me një recetë që unë e kam shumë përzemër: Bukën”!
Përbërësit:
400-420 gram miell
7 gram kripë
4 gram maja buke
10 gram fara susami
300 ml ujë (në temperaturë mjedisi)
Përgatitja:
Në një tas ku kemi miellin, shtoni në mes kripën dhe majanë e bukës. I përzieni mirë.
Shtoni farat e susamit. Tani shtoni ujin dhe punojeni mirë masën. Mbështilleni tasin me një letër dhe e lini brumin të pushojë për 3-4 orë.
Pasi brumi të ketë dyfishuar vëllimin, lyeni duart me pak miell dhe punojeni edhe një herë.
E kaloni brumin në letrën e kuzhinës dhe vendoseni për 30 minuta në furrë (të fikur), sa të vijë edhe njëherë.
Kalojeni brumin me letrën e kuzhinës siç është në një tenxhere me kapak (që e keni ngrohur paraprakisht në furrë).
Do ta lini 15 minuta në furrë me kapak dhe 15 minuta pa kapak në temperaturë 230 gradë celsius.
Prisni 20-25 minuta sa të ftohet disi dhe pastaj është gati për tu konsumuar.
Për më shumë mund t’i hidhni një sy videos së Nertilës:
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment