2 kanaçe x 400 g domate të grira me hudhër dhe borzilok
200 gr spinaq bebe
500 gr ravioli me spinaq dhe rikota (ose shija që ju pëlqen)
75 g përzierje çedar të grirë dhe mocarela
Ngrohni një lugë vaji në një tigan. Shtrydhni mishin e sallamit nga lëkurat dhe skuqeni derisa të marrë ngjyrë kafe, duke përdorur një lugë druri për ta copëtuar. Shtoni domatet dhe një gjysmë kanaçe me ujë dhe rregullojeni me kripë. Lerini në zjarr për 20 minuta.
Ndërkohë vendosim spinaqin në një kullesë. Hidhni mbi të ujë të valuar që të zbutet. Lëreni të ftohet dhe më pas shtrydhni sa më shumë nga uji i tepërt.
Ngroheni furrën në 200 gradë. Hidhni një të tretën e salcës në një tavë pjekjeje mesatare (rreth 18 x 20 cm). Hidhni sipër një të tretën e spinaqit dhe një të tretën e raviolit, më pas shpërndani sipër pak djathë. Përsëritni shtresat dy herë, duke u siguruar që shtresa e fundit e raviolit të jetë futur në salcë. Piqeni për 35-40 minuta derisa të lëshojë flluska dhe të nxehet deri në fund. Mbulojeni nëse pjesa e sipërme fillon të errësohet shumë.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento