2 kanaçe x 400 g domate të grira me hudhër dhe borzilok
200 gr spinaq bebe
500 gr ravioli me spinaq dhe rikota (ose shija që ju pëlqen)
75 g përzierje çedar të grirë dhe mocarela
Ngrohni një lugë vaji në një tigan. Shtrydhni mishin e sallamit nga lëkurat dhe skuqeni derisa të marrë ngjyrë kafe, duke përdorur një lugë druri për ta copëtuar. Shtoni domatet dhe një gjysmë kanaçe me ujë dhe rregullojeni me kripë. Lerini në zjarr për 20 minuta.
Ndërkohë vendosim spinaqin në një kullesë. Hidhni mbi të ujë të valuar që të zbutet. Lëreni të ftohet dhe më pas shtrydhni sa më shumë nga uji i tepërt.
Ngroheni furrën në 200 gradë. Hidhni një të tretën e salcës në një tavë pjekjeje mesatare (rreth 18 x 20 cm). Hidhni sipër një të tretën e spinaqit dhe një të tretën e raviolit, më pas shpërndani sipër pak djathë. Përsëritni shtresat dy herë, duke u siguruar që shtresa e fundit e raviolit të jetë futur në salcë. Piqeni për 35-40 minuta derisa të lëshojë flluska dhe të nxehet deri në fund. Mbulojeni nëse pjesa e sipërme fillon të errësohet shumë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento