2 kanaçe x 400 g domate të grira me hudhër dhe borzilok
200 gr spinaq bebe
500 gr ravioli me spinaq dhe rikota (ose shija që ju pëlqen)
75 g përzierje çedar të grirë dhe mocarela
Ngrohni një lugë vaji në një tigan. Shtrydhni mishin e sallamit nga lëkurat dhe skuqeni derisa të marrë ngjyrë kafe, duke përdorur një lugë druri për ta copëtuar. Shtoni domatet dhe një gjysmë kanaçe me ujë dhe rregullojeni me kripë. Lerini në zjarr për 20 minuta.
Ndërkohë vendosim spinaqin në një kullesë. Hidhni mbi të ujë të valuar që të zbutet. Lëreni të ftohet dhe më pas shtrydhni sa më shumë nga uji i tepërt.
Ngroheni furrën në 200 gradë. Hidhni një të tretën e salcës në një tavë pjekjeje mesatare (rreth 18 x 20 cm). Hidhni sipër një të tretën e spinaqit dhe një të tretën e raviolit, më pas shpërndani sipër pak djathë. Përsëritni shtresat dy herë, duke u siguruar që shtresa e fundit e raviolit të jetë futur në salcë. Piqeni për 35-40 minuta derisa të lëshojë flluska dhe të nxehet deri në fund. Mbulojeni nëse pjesa e sipërme fillon të errësohet shumë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento