Lazanja me mish të grirë

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
90 minuta
Sugjerohet për:
6 persona
Kalori:
600 kcal për porcion
Petë lazanje (12)
Mish i grirë viçi (500 g)
Qepë (1 e madhe)
Hudhër (3 thelpinj)
Domate të grira (400 g)
Salcë domate (200 ml)
Djathë mozzarella i grirë (200 g)
Djathë parmixhan i grirë (100 g)
Gjalpë (50 g)
Miell (2 lugë gjelle)
Qumësht (500 ml)
Kripë dhe piper sipas shijes
Vaj ulliri

Fillimisht, në një tigan të madh, skuqim qepën dhe hudhrën në vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë mishin e grirë dhe e skuqim derisa të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë domatet e grira dhe salcën e domates, dhe e lëmë të ziejë për rreth 20 minuta derisa lëngu të avullojë. Shtojmë kripë dhe piper sipas dëshirës.

Ndërkohë, përgatisim salcën beshamel. Shkrijmë gjalpin në një tenxhere të vogël, shtojmë miellin dhe e përziejmë derisa të marrë një ngjyrë të artë. Pastaj shtojmë qumështin gradualisht, duke përzier vazhdimisht deri sa salca të trashet.

Në një tavë të madhe, vendosim një shtresë petësh lazanje, pastaj shtojmë një shtresë me mishin e grirë, salcën beshamel dhe djathë mozzarella. Përsërisim këtë proces derisa të mbarojnë përbërësit. Në fund, e mbulojmë sipër me djathin parmixhan.

E fusim në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 40 minuta derisa lazanja të marrë një ngjyrë të artë dhe të jetë pjekur mirë.

Shoqërohet me: Sallatë jeshile dhe bukë të thekur. Konsumohet si pjatë kryesore në drekë ose darkë.

Komento