Fillimisht, në një tigan të madh, skuqim qepën dhe hudhrën në vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë mishin e grirë dhe e skuqim derisa të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë domatet e grira dhe salcën e domates, dhe e lëmë të ziejë për rreth 20 minuta derisa lëngu të avullojë. Shtojmë kripë dhe piper sipas dëshirës.
Ndërkohë, përgatisim salcën beshamel. Shkrijmë gjalpin në një tenxhere të vogël, shtojmë miellin dhe e përziejmë derisa të marrë një ngjyrë të artë. Pastaj shtojmë qumështin gradualisht, duke përzier vazhdimisht deri sa salca të trashet.
Në një tavë të madhe, vendosim një shtresë petësh lazanje, pastaj shtojmë një shtresë me mishin e grirë, salcën beshamel dhe djathë mozzarella. Përsërisim këtë proces derisa të mbarojnë përbërësit. Në fund, e mbulojmë sipër me djathin parmixhan.
E fusim në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 40 minuta derisa lazanja të marrë një ngjyrë të artë dhe të jetë pjekur mirë.
Shoqërohet me: Sallatë jeshile dhe bukë të thekur. Konsumohet si pjatë kryesore në drekë ose darkë.
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Komento