Fillimisht, në një tigan të madh, skuqim qepën dhe hudhrën në vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë mishin e grirë dhe e skuqim derisa të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë domatet e grira dhe salcën e domates, dhe e lëmë të ziejë për rreth 20 minuta derisa lëngu të avullojë. Shtojmë kripë dhe piper sipas dëshirës.
Ndërkohë, përgatisim salcën beshamel. Shkrijmë gjalpin në një tenxhere të vogël, shtojmë miellin dhe e përziejmë derisa të marrë një ngjyrë të artë. Pastaj shtojmë qumështin gradualisht, duke përzier vazhdimisht deri sa salca të trashet.
Në një tavë të madhe, vendosim një shtresë petësh lazanje, pastaj shtojmë një shtresë me mishin e grirë, salcën beshamel dhe djathë mozzarella. Përsërisim këtë proces derisa të mbarojnë përbërësit. Në fund, e mbulojmë sipër me djathin parmixhan.
E fusim në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 40 minuta derisa lazanja të marrë një ngjyrë të artë dhe të jetë pjekur mirë.
Shoqërohet me: Sallatë jeshile dhe bukë të thekur. Konsumohet si pjatë kryesore në drekë ose darkë.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento