Fillimisht, në një tigan të madh, skuqim qepën dhe hudhrën në vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë mishin e grirë dhe e skuqim derisa të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë domatet e grira dhe salcën e domates, dhe e lëmë të ziejë për rreth 20 minuta derisa lëngu të avullojë. Shtojmë kripë dhe piper sipas dëshirës.
Ndërkohë, përgatisim salcën beshamel. Shkrijmë gjalpin në një tenxhere të vogël, shtojmë miellin dhe e përziejmë derisa të marrë një ngjyrë të artë. Pastaj shtojmë qumështin gradualisht, duke përzier vazhdimisht deri sa salca të trashet.
Në një tavë të madhe, vendosim një shtresë petësh lazanje, pastaj shtojmë një shtresë me mishin e grirë, salcën beshamel dhe djathë mozzarella. Përsërisim këtë proces derisa të mbarojnë përbërësit. Në fund, e mbulojmë sipër me djathin parmixhan.
E fusim në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 40 minuta derisa lazanja të marrë një ngjyrë të artë dhe të jetë pjekur mirë.
Shoqërohet me: Sallatë jeshile dhe bukë të thekur. Konsumohet si pjatë kryesore në drekë ose darkë.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento