E dije që ananasi rritet në shkurre dhe jo...
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
Sugjerojmë:
Nxehni furrën në 220C. Vendosni një tenxhere me ujë të ziejë, më pas ziejini petët e lazanjës për rreth 5 minuta derisa të zbuten, por jo të gatuhen. Shpëlajini me ujë të ftohtë dhe më pas spërkatini me pak vaj që të mos ngjiten.
Ndërkohë ngrohni vajin në një tigan të madh dhe më pas skuqni qepën. Pas 3 minutash, shtoni kungujt dhe hudhrat dhe vazhdoni t’i skuqni derisa kungulli të jetë zbutur dhe të marrë ngjyrë të gjelbër të ndezur. Përzieni 2/3 e rikotës dhe cheddar-it, më pas i rregulloni sipas dëshirës me kripë. Ngroheni salcën e domates në mikrovalë për 2 minuta në të lartë derisa të nxehet.
Në një enë të madhe pjekjeje shtrojmë lazanjat, duke filluar me gjysmën e përzierjes së kungujve, më pas makaronat dhe më pas salcën e domates. Përsëriteni, sipër lyejini me copa nga rikota e mbetur, më pas shpërndajeni me pjesën tjetër të cheddar-it. Piqini në raftin e sipërm për rreth 10 minuta derisa makaronat të zbuten dhe djathi të marrë ngjyrë të artë.
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento