Lazanja me kunguj të njomë

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
30 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
405
9 petë lazanje të thata
1 lugë gjelle vaj luledielli
1 qepë, e grirë hollë
700 gr kungull i njomë (rreth 6), i grirë trashë
2 thelpinj hudhre, te shtypura
250 gr rikota
50 g cheddar
350 g salcë domatesh

Nxehni furrën në 220C. Vendosni një tenxhere me ujë të ziejë, më pas ziejini petët e lazanjës për rreth 5 minuta derisa të zbuten, por jo të gatuhen. Shpëlajini me ujë të ftohtë dhe më pas spërkatini me pak vaj që të mos ngjiten.

Ndërkohë ngrohni vajin në një tigan të madh dhe më pas skuqni qepën. Pas 3 minutash, shtoni kungujt dhe hudhrat dhe vazhdoni t’i skuqni derisa kungulli të jetë zbutur dhe të marrë ngjyrë të gjelbër të ndezur. Përzieni 2/3 e rikotës dhe cheddar-it, më pas i rregulloni sipas dëshirës me kripë. Ngroheni salcën e domates në mikrovalë për 2 minuta në të lartë derisa të nxehet.

Në një enë të madhe pjekjeje shtrojmë lazanjat, duke filluar me gjysmën e përzierjes së kungujve, më pas makaronat dhe më pas salcën e domates. Përsëriteni, sipër lyejini me copa nga rikota e mbetur, më pas shpërndajeni me pjesën tjetër të cheddar-it. Piqini në raftin e sipërm për rreth 10 minuta derisa makaronat të zbuten dhe djathi të marrë ngjyrë të artë.

Komento