Hidheni kuskusin në një tas të madh dhe hidhini sipër lëngun. Mbulojeni dhe lëreni për 10 minuta derisa të zbutet dhe të përthithet i gjithë lëngu. Ngrohni 1 lugë gjelle vaj dhe skuqni kungujt derisa të zbuten dhe të skuqen në skaje. Hidheni në kuskus, më pas përzieni me shumë erëza dhe një shtrydhje të mirë lëng limoni nga njëra nga gjysmat.
Përgjysmoni gjokset e pulës horizontalisht dhe vendosni secilën pjesë në celofan. Mbulojeni me një fletë tjetër celofani dhe rrihni secilën pjesë me për ta bërë më të hollë. Kriposini. Ngrohni vajin e mbetur në një tigan të madh dhe skuqni pulën për rreth 2 minuta nga secila anë derisa të gatuhet. Shtrydheni lëngun e gjysmës tjetër të limonit dhe shërbejeni me kuskusin dhe copat e limonit anash.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento