Hidheni kuskusin në një tas të madh dhe hidhini sipër lëngun. Mbulojeni dhe lëreni për 10 minuta derisa të zbutet dhe të përthithet i gjithë lëngu. Ngrohni 1 lugë gjelle vaj dhe skuqni kungujt derisa të zbuten dhe të skuqen në skaje. Hidheni në kuskus, më pas përzieni me shumë erëza dhe një shtrydhje të mirë lëng limoni nga njëra nga gjysmat.
Përgjysmoni gjokset e pulës horizontalisht dhe vendosni secilën pjesë në celofan. Mbulojeni me një fletë tjetër celofani dhe rrihni secilën pjesë me për ta bërë më të hollë. Kriposini. Ngrohni vajin e mbetur në një tigan të madh dhe skuqni pulën për rreth 2 minuta nga secila anë derisa të gatuhet. Shtrydheni lëngun e gjysmës tjetër të limonit dhe shërbejeni me kuskusin dhe copat e limonit anash.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento