Kungulleshka të mbushura me mish qengji të grirë

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
Sugjerohet për:
Kalori:
2 kungulleshka mesatare të përgjysmuara për së gjati
1 lugë vaj ulliri
1 qepë e ëmbël, e grirë
1 lugë gjelle hudhër të grirë
1 kg mish qengji i grirë
kripë e trashë për shije
piper i zi i bluar per shije
1 kanaҫe salcë domatesh
2 domate, të prera
¾ filxhan djathë dhie i grirë
½ filxhan stika pishe
¼ filxhan gjethe nenexhiku
¼ filxhan ujë
¾ filxhani thërrime buke
¾ filxhani djathë mocarela e grirë

Ngrohni furrën në 230 gradë C.

Përdorni një lugë për të ndarë dhe hequr farat dhe tulin veçmas nga kungulleshka, duke gdhendur secilën gjysmë dhe duke lënë një zgavër. Pritini tulin e kungujve në copa të vogla. Hidhni farat.

Ngrohni vajin e ullirit në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare. Gatuani dhe trazoni qepën dhe hudhrën në vaj të nxehtë derisa të zbuten, rreth 5 minuta. Shtoni mishin e grirë; vazhdoni të gatuani dhe përzieni derisa mishi i qengjit të skuqet lehtë, 5 deri në 7 minuta. Shtoni kungullin e copëtuar. Ulni nxehtësinë në mesatare-të ulët. Ziejeni përzierjen derisa kungull i njomë të jetë i nxehtë, rreth 3 minuta. Kullojeni yndyrën e tepërt. E rregullojmë përzierjen me kripë të trashë dhe piper të zi.

Hiqeni tiganin nga zjarri. Përzieni salcën e domates, domatet, djathin, stikat e pishës dhe 1/4 filxhan gjethe nenexhiku me përzierjen e mishit. Vendosni gjysmat e mbushura të kungujve të njomë në një tavë të madhe pjekjeje dhe shtoni ujin.

Piqeni në furrë të parangrohur për 30 minuta. Përzieni thërrimet e bukës dhe djathin mocarela në një tas. Spërkatni 1/4 filxhani gjethe nenexhiku mbi kungulleshkat dhe sipër me përzierjen e thërrimeve të bukës. Vazhdoni pjekjen derisa pjesa e sipërme të bëhet kore dhe të skuqet, rreth 10 minuta më shumë.

Komento