Vendsoni kadaifin në një tas dhe hidhni përsipër gjalpin e shkrirë. Me duar ndani fijët që gjalpi të jetë shpërndarë në mënyrë të njëtrajtshme.
Gjysmën e kadaifit shtrojeni në një tavë me diametër 20 cm. Shtypeni me kujdes me duar që të jetë rrafshuar mirë në pjesën e poshtme.
Në një tas tjetër, bëni bashkë mozarella-n dhe ricotta-n. Përzierjen shtrojeni mbi kadaifin e vendosur në tavë dhe mbulojeni me pjesën e mbetur të kadaifit. Shtypeni me kujdes me një enë me fund të rrafshët që të ngjeshet mirë.
Vendoseni tavën në furrë për 25 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë.
Ndërkohë që ëmbëlsira piqet, përgatisni sherbetin. Në një tigan, hidhni sheqerin, lëkurën e limonit, lëngun e limonit dhe gjysmë gote ujë (120 ml). Cojeni në pikën e vlimit dhe më pas uleni nxehtësinë dhe lëreni 8-10 minuta derisa të marrë trajtën e shurupit.
Sherbetin hidhjani kadaifit sapo ta nxirrni nga furra dhe lëreni të ftohet për 5 minuta.
Dekorojeni me stikat e grira dhe petalet e trëndafilit dhe shërbejeni.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento