Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Ngrohni furrën në 200 gradë.
Vendsoni kadaifin në një tas dhe hidhni përsipër gjalpin e shkrirë. Me duar ndani fijët që gjalpi të jetë shpërndarë në mënyrë të njëtrajtshme.
Gjysmën e kadaifit shtrojeni në një tavë me diametër 20 cm. Shtypeni me kujdes me duar që të jetë rrafshuar mirë në pjesën e poshtme.
Në një tas tjetër, bëni bashkë mozarella-n dhe ricotta-n. Përzierjen shtrojeni mbi kadaifin e vendosur në tavë dhe mbulojeni me pjesën e mbetur të kadaifit. Shtypeni me kujdes me një enë me fund të rrafshët që të ngjeshet mirë.
Vendoseni tavën në furrë për 25 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë.
Ndërkohë që ëmbëlsira piqet, përgatisni sherbetin. Në një tigan, hidhni sheqerin, lëkurën e limonit, lëngun e limonit dhe gjysmë gote ujë (120 ml). Cojeni në pikën e vlimit dhe më pas uleni nxehtësinë dhe lëreni 8-10 minuta derisa të marrë trajtën e shurupit.
Sherbetin hidhjani kadaifit sapo ta nxirrni nga furra dhe lëreni të ftohet për 5 minuta.
Dekorojeni me stikat e grira dhe petalet e trëndafilit dhe shërbejeni.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento