Vendsoni kadaifin në një tas dhe hidhni përsipër gjalpin e shkrirë. Me duar ndani fijët që gjalpi të jetë shpërndarë në mënyrë të njëtrajtshme.
Gjysmën e kadaifit shtrojeni në një tavë me diametër 20 cm. Shtypeni me kujdes me duar që të jetë rrafshuar mirë në pjesën e poshtme.
Në një tas tjetër, bëni bashkë mozarella-n dhe ricotta-n. Përzierjen shtrojeni mbi kadaifin e vendosur në tavë dhe mbulojeni me pjesën e mbetur të kadaifit. Shtypeni me kujdes me një enë me fund të rrafshët që të ngjeshet mirë.
Vendoseni tavën në furrë për 25 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë.
Ndërkohë që ëmbëlsira piqet, përgatisni sherbetin. Në një tigan, hidhni sheqerin, lëkurën e limonit, lëngun e limonit dhe gjysmë gote ujë (120 ml). Cojeni në pikën e vlimit dhe më pas uleni nxehtësinë dhe lëreni 8-10 minuta derisa të marrë trajtën e shurupit.
Sherbetin hidhjani kadaifit sapo ta nxirrni nga furra dhe lëreni të ftohet për 5 minuta.
Dekorojeni me stikat e grira dhe petalet e trëndafilit dhe shërbejeni.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento