Krostatë me limon, bajame e vanilje

Krostatë me limon, bajame e vanilje

Persona: 6
Koha e përgatitjes: 40 minuta Koha e gatimit: 30 minuta

E shijshme, krostata me limon pa gjalpë dhe me jogurt është ëmbëlsira perfekte për mëngjes dhe një vakt zemre i shëndetshëm dhe i ushqyeshëm. Limonët i kemi në dispozicion gjithë vitin. Në variantin me yogurt, kjo krostatë do të shndërrohet në ëmbëlsirën tuaj të preferuar të verës.

Ingredientët

  • 125 gr jogurt (preferohet soje)
  • 50 gr sheqer pluhur
  • 160 gr miell
  • lëngu i dy limonëve
  • 1 vezë
  • 6 limonë
  • 300 gr sheqer kane
  • 150 gr bajame
  • 1 shkop vaniljeje
  • 150 gr sheqer
  • 2 vezë
  • Sheqer pluhur

Udhëzimet

1

Në një tas të madh bashkoni jogurtin e sojës, sheqerin pluhur, miellin dhe lëkurën e limonit.

2

Shtoni vezën e rrahur dhe punojeni derisa të merrni një brumë të butë dhe fluid. Lëreni brumin të pushojë në frigorifer për gjysmë ore.

3

Hapeni brumin në tavën e krostatës me diametër 22 cm të cilën e keni lyer me gjalpë paraprakisht.

4

Hiquni lëkurën dy limonëve, hiquni dhe pjesën e bardhë dhe pritini në feta.

5

Spërkatini fetat e limonit me sheqer dhe një lugë të vogël me lëkurë të grirë limoni dhe lërini në frigorifer për 4 orë.

6

Pasi të ketë kaluar kjo kohë ziejini gjysmë ore me sheqerin dhe lëngun që kanë lëshuar vetë. Kur të ftohen hidheni në tepsi, mbi brumin.

7

Kombinoni farat e vaniljes, bajamet dhe pak sheqer. Shtoni dhe vezën e mbetur dhe këtë përbërje shtojeni në tepsi gjithashtu. Piqeni në 160 gradë për gjysmë ore.

Lini një koment