Krokante jashtë, të buta në brendësi. Ja receta e qofteve me mish pule dhe salçiçe
4 lugë miell 00
4 lugë miell misri
100 gr parmigiano
250 gr gjoks pule
150 gr salçiçe derri
3 vezë
3 feta bukë
1 gotë qumësht
50 gr ullinj
Pak majdanoz
Piper, Kripë
Vaj ulliri
1.Lani majdanozin, hiqini bishtat dhe pritni gjethet imët.
2.Vendosni fetat e bukës në gotën me qumësht dhe pasi ta kenë thithur atë, shtrydhini dhe përziejini me mishin e grirë të pulës, mishin e salsiçeve të cilave u keni hequr cipën e i keni shtypur me pirun.
3.Shtoni një vezë, 100 gr parmigiano, ullinjtë e grirë imët, kripën, piperin e majdanozin. Rrihni vezët e mbetura.
4.Merrni një lugë sa masa e qofteve dhe me duar jepini formën e topit në madhësinë e një arre.
5.Kështu veproni me gjithë brumin. Kalojini qoftet në miellin e bardhë e më pas në miellin e misrit.
6.Skuqini në vaj të bollshëm derisa të marrin ngjyrë të artë dhe shërbejini të nxehta.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment