Në një tigan të madh, shtoni gjysmë lugë çaji gjalpë dhe 2 lugë çaji lëng molle. Lejoni që gjalpi të shkrihet.
Shtoni një krep në tigan dhe gatuajeni përafërsisht 1 minutë derisa krepa të fillojë të karamelizohet. Paloseni dhe vendoseni në një pjatë ndërsa vazhdoni me krepat e mbetur.
Shkrihet gjalpi i mbetur në tigan, pastaj shtoni mollët. Shtoni sheqerin, kripën, lëngun e limonit dhe lëngun e mbetur të mollës dhe gatuajeni derisa salca të trashet dhe mollët të jenë të buta.
Vendosni krepat përsëri në tigan dhe lugën sipër salcës.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento