Krepa të karamelizuar me lëng molle

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
10 min
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
357
12 krepa
Për mollët e karamelizuara:
1 filxhan lëng molle
½ filxhan gjalpë
2 mollë të qëruara dhe të prera në feta
1 lugë sheqer
1 lugë lëng limoni
Kripë

Si fillim përgatisni krepat.

Në një tigan të madh, shtoni gjysmë lugë çaji gjalpë dhe 2 lugë çaji lëng molle. Lejoni që gjalpi të shkrihet.

Shtoni një krep në tigan dhe gatuajeni përafërsisht 1 minutë derisa krepa të fillojë të karamelizohet. Paloseni dhe vendoseni në një pjatë ndërsa vazhdoni me krepat e mbetur.

Shkrihet gjalpi i mbetur në tigan, pastaj shtoni mollët. Shtoni sheqerin, kripën, lëngun e limonit dhe lëngun e mbetur të mollës dhe gatuajeni derisa salca të trashet dhe mollët të jenë të buta.

Vendosni krepat përsëri në tigan dhe lugën sipër salcës.

Shërbejeni me akullore.

Komento