Në një tigan të madh, shtoni gjysmë lugë çaji gjalpë dhe 2 lugë çaji lëng molle. Lejoni që gjalpi të shkrihet.
Shtoni një krep në tigan dhe gatuajeni përafërsisht 1 minutë derisa krepa të fillojë të karamelizohet. Paloseni dhe vendoseni në një pjatë ndërsa vazhdoni me krepat e mbetur.
Shkrihet gjalpi i mbetur në tigan, pastaj shtoni mollët. Shtoni sheqerin, kripën, lëngun e limonit dhe lëngun e mbetur të mollës dhe gatuajeni derisa salca të trashet dhe mollët të jenë të buta.
Vendosni krepat përsëri në tigan dhe lugën sipër salcës.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento