Krem limoni, një ëmbëlsirë e thjeshtë për familjen tuaj sot!
200 ml pana për ëmbëlsira
100 gr krem djathi mascarpone
1 limon
1.Hidhni fillimisht kremin e qumështit e më pas shtoni djathin mascarpone.
2.Përzieni mirë të dy përbërësit me anë të një rrahësi elektrik derisa të formohet kremi i trashë dhe kompakt.
3.Më pas qëroni limonin duke e grirë lehtë lëkurën e tij dhe njëkohësisht shtrydhni edhe lëngun e tij.
4.Shtojini të dyja tek ena ku ndodhet kremi dhe përzieni për disa momente me anë të rrahësit elektrik.
5.Vazhdoni me përzierjen derisa të formohet një masë homogjene.
6.Kremi juaj i limonit tashmë është gati, merreni enën dhe futeni të gjithën në frigorifer ose ndajeni në gota të vogla gati për servirje e më pas futeni për tu ftohur.
7.Lëreni në frigorifer të paktën për 2 orë dhe kur ta nxirrni për ta përzier sipas dëshirës shërbejeni me një biskotë sipër, pak lëkurë limoni apo ndonjë frut të stinës.
8.Ruajeni në frigorifer dhe konsumojeni gjithnjë të freskët.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment