Krem limoni, një ëmbëlsirë e thjeshtë për familjen tuaj sot!
200 ml pana për ëmbëlsira
100 gr krem djathi mascarpone
1 limon
1.Hidhni fillimisht kremin e qumështit e më pas shtoni djathin mascarpone.
2.Përzieni mirë të dy përbërësit me anë të një rrahësi elektrik derisa të formohet kremi i trashë dhe kompakt.
3.Më pas qëroni limonin duke e grirë lehtë lëkurën e tij dhe njëkohësisht shtrydhni edhe lëngun e tij.
4.Shtojini të dyja tek ena ku ndodhet kremi dhe përzieni për disa momente me anë të rrahësit elektrik.
5.Vazhdoni me përzierjen derisa të formohet një masë homogjene.
6.Kremi juaj i limonit tashmë është gati, merreni enën dhe futeni të gjithën në frigorifer ose ndajeni në gota të vogla gati për servirje e më pas futeni për tu ftohur.
7.Lëreni në frigorifer të paktën për 2 orë dhe kur ta nxirrni për ta përzier sipas dëshirës shërbejeni me një biskotë sipër, pak lëkurë limoni apo ndonjë frut të stinës.
8.Ruajeni në frigorifer dhe konsumojeni gjithnjë të freskët.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment