Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Krem karameli zë një vend të rëndësishëm në menunë e ëmbëlsirave për shkak se është ekonomik, i thjeshtë në përgatitje dhe mbi të gjitha shumë i shijshëm. Nëse papritur ndjeni dëshirën për një ëmbëlsirë, filloni të rendisni përbërësit:
Hidhni 150 gr sheqer dhe dy lugë gjelle ujë në një tenxhere me fund të trashë dhe përziejini derisa sheqeri të ketë shkrirë. Lëreni në nxehtësi mesatare pa e trazuar dhe kur të jetë formuar një karamele me ngjyrë të verdhë, hidheni në 6 forma.
Përzieni 2 llojet e qumështit dhe vendosini të ziejnë me gjysmë luge kafeje kardamom. Në një tas rrihni 4 vezë, 2 të verdhat dhe 110 gr sheqer derisa të merrni një përzierje shkumoze. Hidhni ngadalë qumështin tek vezët duke i përzier shpejt dhe më pas mbushni format ketë krem.
Sistemoni format e mbushura me krem karamel në një tavë dhe shtoni ujë të ngrohtë në mënyrë që të mbulojë format në 1/3-ën. Vendosini në furrë në ngrohur në 180 gradë dhe piqini për 40 minuta. Hiqini më pas nga furra dhe kur të jenë në temperaturën e ambientit futini në frigorifer. Hiqini nga format dhe shërbejini.
*Kardamomi është një erëz aziatike me një aromë të fortë që u jep ëmbëlsirave një shije karakteristike. E gjeni dhe në vendin tonë në formë pluhuri ose farash.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment