Konsumohen dhe të ftohta si sallatë! Pasta me brokoli dhe pançetë
300 gr brokoli
300 gr pasta
1 lugë arra të grira
1 tufë borzilok
1 thelpi hudhre
2 lugë parmixhan i grirë
1 lugë vaj ulliri
50 gr pançetë
200 gr domate të vogla
HAPI 1 Lini një tigan me ujë pak të kripur të vlojë. Shtoni brokolin dhe ziejeni për 5 minuta. Hiqeni me një lugë dhe lëreni mënjanë.
HAPI 2 Vendosni makaronat në të njëjtin tigan dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketimit. Ndërkohë, hidhni brokolin në një përpunues ushqimi me arrat e pishës, borzilokun, hudhrën, parmixhanin dhe vajin dhe lëreni derisa të bëhet një masë homogjene. Rregullojini me piper të zi dhe pak kripë (panceta është shumë e kripur).
HAPI 3 Vendosni një tigan në zjarr mesatar dhe gatuani pancetën për 2 minuta. Shtoni domatet dhe ziejini për 3 minuta, ose derisa të zbuten. Hidhni makaronat me peston e brokolit, domatet dhe pancetën. Hidhni dhe pak ujë të makaronave, nëse është e nevojshme.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment