Konsumohen dhe të ftohta si sallatë! Pasta me brokoli dhe pançetë
300 gr brokoli
300 gr pasta
1 lugë arra të grira
1 tufë borzilok
1 thelpi hudhre
2 lugë parmixhan i grirë
1 lugë vaj ulliri
50 gr pançetë
200 gr domate të vogla
HAPI 1 Lini një tigan me ujë pak të kripur të vlojë. Shtoni brokolin dhe ziejeni për 5 minuta. Hiqeni me një lugë dhe lëreni mënjanë.
HAPI 2 Vendosni makaronat në të njëjtin tigan dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketimit. Ndërkohë, hidhni brokolin në një përpunues ushqimi me arrat e pishës, borzilokun, hudhrën, parmixhanin dhe vajin dhe lëreni derisa të bëhet një masë homogjene. Rregullojini me piper të zi dhe pak kripë (panceta është shumë e kripur).
HAPI 3 Vendosni një tigan në zjarr mesatar dhe gatuani pancetën për 2 minuta. Shtoni domatet dhe ziejini për 3 minuta, ose derisa të zbuten. Hidhni makaronat me peston e brokolit, domatet dhe pancetën. Hidhni dhe pak ujë të makaronave, nëse është e nevojshme.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment