Konsumohen dhe të ftohta si sallatë! Pasta me brokoli dhe pançetë
300 gr brokoli
300 gr pasta
1 lugë arra të grira
1 tufë borzilok
1 thelpi hudhre
2 lugë parmixhan i grirë
1 lugë vaj ulliri
50 gr pançetë
200 gr domate të vogla
HAPI 1 Lini një tigan me ujë pak të kripur të vlojë. Shtoni brokolin dhe ziejeni për 5 minuta. Hiqeni me një lugë dhe lëreni mënjanë.
HAPI 2 Vendosni makaronat në të njëjtin tigan dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketimit. Ndërkohë, hidhni brokolin në një përpunues ushqimi me arrat e pishës, borzilokun, hudhrën, parmixhanin dhe vajin dhe lëreni derisa të bëhet një masë homogjene. Rregullojini me piper të zi dhe pak kripë (panceta është shumë e kripur).
HAPI 3 Vendosni një tigan në zjarr mesatar dhe gatuani pancetën për 2 minuta. Shtoni domatet dhe ziejini për 3 minuta, ose derisa të zbuten. Hidhni makaronat me peston e brokolit, domatet dhe pancetën. Hidhni dhe pak ujë të makaronave, nëse është e nevojshme.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment