Bëjmë bashkë tiramisu
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Ngroheni furrën në 240C. Hidhni hudhrën, gjysmën e rigonit, lëkurën e limonit dhe pak kripë në një havan, më pas shtoni lëngun e limonit dhe pak vaj ulliri. Çpojeni qengjin me një thikë të mprehtë, dhe në të çarat e krijuara, fusni nga pasta e përgatitur.
Hidhini patatet në një tavë të madhe pjekjeje, më pas hidhni vajin e mbetur të ullirit dhe çfarë ka mbetur nga pasat e përgatitur. Vendoseni mishin e qengjit mes patateve, piqeni për 20 minuta, më pas ulni temperaturën në 180C. E pjekim për 1 orë e 15 minuta, duke shtuar edhe 15 minuta të tjera nëse preferoni mishin tuaj të qengjit të gatuar mirë. Lyejeni qengjin një ose dy herë me lëngjun e tavës dhe hidhni patatet. Kur qengji të jetë bërë sipas dëshirës tuaj, hiqeni nga tava dhe lëreni të pushojë. Hedhim pjesën tjetër të rigonit me patatet, i heqim nga tepsia dhe i mbajmë të ngrohta.
Vendoseni tavën e pjekjes mbi një flakë mesatare, shtoni domatet e konservuara dhe ullinjtë në lëngjet e tiganit, më pas gatuajeni për disa minuta. Shërbejeni qengjin me patatet dhe salcën dhe një sallatë të thjeshtë.
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento