E dije që ananasi rritet në shkurre dhe jo...
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 240C. Hidhni hudhrën, gjysmën e rigonit, lëkurën e limonit dhe pak kripë në një havan, më pas shtoni lëngun e limonit dhe pak vaj ulliri. Çpojeni qengjin me një thikë të mprehtë, dhe në të çarat e krijuara, fusni nga pasta e përgatitur.
Hidhini patatet në një tavë të madhe pjekjeje, më pas hidhni vajin e mbetur të ullirit dhe çfarë ka mbetur nga pasat e përgatitur. Vendoseni mishin e qengjit mes patateve, piqeni për 20 minuta, më pas ulni temperaturën në 180C. E pjekim për 1 orë e 15 minuta, duke shtuar edhe 15 minuta të tjera nëse preferoni mishin tuaj të qengjit të gatuar mirë. Lyejeni qengjin një ose dy herë me lëngjun e tavës dhe hidhni patatet. Kur qengji të jetë bërë sipas dëshirës tuaj, hiqeni nga tava dhe lëreni të pushojë. Hedhim pjesën tjetër të rigonit me patatet, i heqim nga tepsia dhe i mbajmë të ngrohta.
Vendoseni tavën e pjekjes mbi një flakë mesatare, shtoni domatet e konservuara dhe ullinjtë në lëngjet e tiganit, më pas gatuajeni për disa minuta. Shërbejeni qengjin me patatet dhe salcën dhe një sallatë të thjeshtë.
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento