2 gota patate baby, të përgjysmuara (të katërtat nëse janë të mëdha)
2 lugë gjelle degë rozmarinë të freskët, plus 1 lugë gjelle e grirë
2 lugë gjelle vaj ulliri ekstra i virgjër
Ngroheni furrën në220°. Në një tas të madh, bëni bashkë uthullëm balsamike, mjaltin, mustardën dhe
hudhrat dhe i rregullojmë me kripë dhe piper. Rrihni derisa të formohet një masë. Shtoni kofshët e pulës dhe përziejini derisa të mbulohen plotësisht. Vendoseni në frigorifer për t’u marinuar, të paktën 20 minuta deri në 1 orë.
Ndërkohë, përgatisni patatet: Në një enë mesatare shtoni patatet dhe rozmarinën e grirë dhe i rregulloni me kripë dhe piper. Shtoni 1 lugë vaj dhe përziejini derisa të bashkohen. Lërini mënjanë.
Në një tigan të madh të përshtatshëm dhe për furrë, mbi nxehtësinë mesatare-të lartë, ngrohni lugën e mbetur të vajit. Shtoni pulën dhe skuqeni, me anën e lëkurës poshtë, 2 minuta, më pas rrokulliseni dhe skuqeni edhe 2 minuta. Shtoni patatet, duke i vendosur në mes të pulës dhe sipër me degë rozmarine.
Transferojeni në furrë dhe piqeni derisa patatet të zbuten dhe pula të jetë gatuar, 20 minuta. (Nëse patatet kanë nevojë për më shumë kohë për t’u gatuar, transferojeni pulën në një dërrasë prerëse për të pushuar dhe vazhdoni të gatuani patatet derisa të zbuten.)
Shërbejeni pulën dhe patatet me lëngjet nga tigani.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento