Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Duke bërë një formë pusi derdhni miellin, 200 ml ujë të ngrohtë dhe vajin e ullirit. Bashkojini me një lugë druri derisa të arrini të keni një masë brumi të butë.
2. Vendoseni në një sipërfaqe me pak miell dhe ushtroni forcë për 5 minuta derisa brumi të zbutet.
3. Mbulojeni brumin dhe lëreni mënjanë derisa të vijë.
4. Përgatisni salcën.
5. Përzieni salcën, borzilokun dhe hudhrën e shtypur dhe lërini pak kohë në temperaturën e dhomës.
6. Filloni të hapni brumin. Hapeni rreth 25 centimetër. Duhet të kujdeseni që brumi të jetë i hollë pasi do të ngrihet kur të jetë brenda në furrë.
7. Ndizni furrën në temperaturën 240 gradë Celsius.
8. Vendosni një fletë kuzhine në tepsi dhe hapni brumin.
9. Pasi të keni hapur brumin shpërndani salcën e përgatitur, djathin dhe pomodorinit.
10. Lëreni në furrë për 8-10 minuta.
Ju bëftë mirë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento