Këto kube me shafran dhe agrume i çuan ëmbëlsirat vegane në një tjetër nivel
Këto kube të arta me shije agrumesh dhe shafrani do ta bëjnë akoma më të bukur stilin vegan të jetesës. Bashkë me shijen e mirë të tyre ju merrni edhe shumë benefite si antioksidantët dhe inflamacioni i reduktuar.
Përbërësit:
Për bazën:
2 ¼ kupa miell
½ kupe sheqer
½ lugë çaji kripë
¾ kupe vaj ulliri
Për mbushjen:
16 gr djathë tofu i butë (djathë soje)
3 lugë gjelle lëkurë portokalli
1 kupë lëng portokalli i freskët
1/3 kupe sheqer
½ kupe niseshte misri
1 lugë çaji shafran Indie pluhur
Parangrohni furrën në 180 gradë Celsius. Merrni një tepsi dhe shtroni në të letër furre të cilën duhet ta spërkasni me vaj.
Përgatisni bazën:
Në një tas bashkoni miellin, sheqerin dhe kripën.
Me një pirun përzieni vajin e ullirit me këtë masë derisa të miksohen mirë.
Më pas hidheni këtë masë brumi tek tepsia që përgatitët. Bëni disa vija me pirun në sipërfaqe dhe piqeni për 40-45 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë.
Lëreni të ftohet. Ndërsa ftohet përgatisni mbushjen. Ndërkohë furrën lëreni të ndezur në 150 gradë.
Përgatitja e mbushjes:
Në një procesor ushqimesh përzieni djathin tofu, lëkurën e portokallit, lëngun e portokallit, sheqerin dhe përziejini.
Në një tas të vogël përzieni niseshtenë e misrit dhe shafranin; shtojini në procesor ushqimesh dhe miksojini.
Hidheni këtë kem mbi bazën e përgatitur dhe piqeni për 30-40 minuta.
Lëreni të ftohet të paktën një orë ose gjithë natën para se ta shërbeni.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment