Ngrohni furrën në 180C. Lyeni me yndyrë dhe shtrojini me letër pjekjeje bazën e një tave katrore 23 cm. Lyejeni letrën me gjalpë dhe spërkateni me sheqer. Kumbullat i përgjysmojmë dhe i vendosim në bazën e tavë në 1 shtresë, anët e prera poshtë.
Për brumin, shkrini gjalpin, sheqerin kaf dhe mjaltin në një tigan të madh në zjarr të ngadaltë, duke i trazuar derisa të bëhet një masë homogjene. Ftoheni për 10 minuta, më pas përzieni vezët dhe qumështin. Sitni miellin, sodën, xhinxherin dhe trazojeni derisa të krijohet një brumë i butë.
Hidheni brumin në taë, mbi kumbullat dhe piqeni për 45-55 minuta derisa të jetë e fortë në prekje. Ftoheni në tavë për 10 minuta, më pas vendoseni në një raft teli dhe lëreni të ftohet. Ruhet në frigorifer deri në 5 ditë.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento