Ngrohni furrën në 175 gradë C. Lyejmë me yndyrë dhe me miell një tepsi katrore për kek.
Bëni bashkë sheqerin dhe gjalpin në një tas përzierjeje derisa të bëhet krem. Shtoni vezët një nga një, duke i rrahur shkurt pas çdo shtimi. Përzieni vaniljen.
Kombinoni miellin dhe pluhurin për pjekje në një tas të veçantë. Shtojani përzierjes tjetër dhe përzieni mirë. Shtoni qumështin dhe përzieni derisa të jetë bërë uniforme. Hidhni brumin në tavën e përgatitur për kekun.
Piqni në furrën e nxehur më parë derisa pjesa e sipërme të kthehet si sustë kur të preket lehtë, 30 deri në 40 minuta.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento