Ngrohni furrën në 175 gradë C. Lyejmë me yndyrë dhe me miell një tepsi katrore për kek.
Bëni bashkë sheqerin dhe gjalpin në një tas përzierjeje derisa të bëhet krem. Shtoni vezët një nga një, duke i rrahur shkurt pas çdo shtimi. Përzieni vaniljen.
Kombinoni miellin dhe pluhurin për pjekje në një tas të veçantë. Shtojani përzierjes tjetër dhe përzieni mirë. Shtoni qumështin dhe përzieni derisa të jetë bërë uniforme. Hidhni brumin në tavën e përgatitur për kekun.
Piqni në furrën e nxehur më parë derisa pjesa e sipërme të kthehet si sustë kur të preket lehtë, 30 deri në 40 minuta.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento