Kek i thjeshtë i bardhë me fare pak përbërës

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
40 minuta
Sugjerohet për:
Kalori:
1 filxhan sheqer të bardhë
½ filxhan gjalpë pa kripë
2 vezë të mëdha
2 lugë çaji ekstrakt vanilje
1 ½ filxhan miell për të gjitha përdorimet
1 ¾ lugë çaji pluhur pjekjeje
½ filxhan qumësht

Ngrohni furrën në 175 gradë C. Lyejmë me yndyrë dhe me miell një tepsi katrore për kek.

Bëni bashkë sheqerin dhe gjalpin në një tas përzierjeje derisa të bëhet krem. Shtoni vezët një nga një, duke i rrahur shkurt pas çdo shtimi. Përzieni vaniljen.

Kombinoni miellin dhe pluhurin për pjekje në një tas të veçantë. Shtojani përzierjes tjetër dhe përzieni mirë. Shtoni qumështin dhe përzieni derisa të jetë bërë uniforme. Hidhni brumin në tavën e përgatitur për kekun.

Piqni në furrën e nxehur më parë derisa pjesa e sipërme të kthehet  si sustë kur të preket lehtë, 30 deri në 40 minuta.

Komento