Karkaleca me pesto

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
5 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
500 gr karkaleca të mëdha, të pastruara
¼ lugë çaji kripë
2 luge vaj ulliri
¼ filxhan pesto borziloku (e bërë në shtëpi ose e blerë)
Limon, sipas dëshirës

Thajini karkalecat.

Në një tigan të madh, ngrohni vajin e ullirit në nxehtësi mesatare. Shtoni karkalecat dhe kripën. Gatuani karkalecat për 1 deri në 2 minuta në çdo anë derisa të bëhen pothuajse të errëta, duke i kthyer ato me kujdes.

Pak para se karkalecat të jenë gatuar plotësisht, shtoni ¼ filxhan pesto dhe vazhdoni gatimin për 30 sekonda, duke i përzier vazhdimisht.

Shërbejeni menjëherë. Nëse përdorni pesto të blerë në dyqan, rregulloni limonin dhe ose kripën.

Komento