¼ filxhan pesto borziloku (e bërë në shtëpi ose e blerë)
Limon, sipas dëshirës
Thajini karkalecat.
Në një tigan të madh, ngrohni vajin e ullirit në nxehtësi mesatare. Shtoni karkalecat dhe kripën. Gatuani karkalecat për 1 deri në 2 minuta në çdo anë derisa të bëhen pothuajse të errëta, duke i kthyer ato me kujdes.
Pak para se karkalecat të jenë gatuar plotësisht, shtoni ¼ filxhan pesto dhe vazhdoni gatimin për 30 sekonda, duke i përzier vazhdimisht.
Shërbejeni menjëherë. Nëse përdorni pesto të blerë në dyqan, rregulloni limonin dhe ose kripën.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento