Sugjerojmë:

Karkaleca me Hudhër dhe Verë të Bardhë (Antipastë Festive)

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
20 minuta
Sugjerohet për:
6 persona
Kalori:
250 kcal për porcion
Karkaleca të mëdhenj (500 g, të qëruar)
Hudhër (4 thelpinj, të grirë imët)
Vaj ulliri (3 lugë gjelle)
Verë e bardhë (100 ml)
Majdanoz i freskët (2 lugë gjelle, i grirë)
Lëng limoni (nga 1 limon)
Kripë dhe piper sipas shijes
Spec djegës (opsionale, një majë luge)

  1. Përgatitja e karkalecave
    Lajmë mirë karkalecat dhe i thajmë me letër kuzhine. Në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë hudhrën. E gatuajmë për disa sekonda, derisa të lëshojë aromë, por pa u djegur.
  2. Gatimi i karkalecave
    Shtojmë karkalecat në tigan dhe i skuqim për 2-3 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. Shtojmë verën e bardhë dhe lëngun e limonit. E lëmë të avullojë për 2-3 minuta.
  3. Përfundimi
    Rregullojmë me kripë, piper dhe spec djegës (nëse preferohet). Shtojmë majdanozin e freskët sipër dhe i shërbejmë menjëherë.

Komento