Kaq e thjeshtë, kjo recetë e pastave me mish pule dhe salcë Milano është e paparë
1 lugë gjelle gjalpë
2 thelpinj hudhër të grirë
½ gote domate të thara, të grira
1 gotë lëng pule
500 gr gjoks pule
2 lugë gjelle vaj vegjetal
1 gotë pana
2 lugë gjelle borzilok i freksët i grirë
Pasta fettuccini (për 4 persona)
Kripë dhe piper
1.Në një tigan të madh, hidhni gjalpin dhe vendoseni mbi sobë në nxehtësi të ulët.
2.Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 30 sekonda.
3.Shtoni domaten e tharë dhe ¾ e lëngut të pulës duke shtuar gradualisht nxehtësinë në temperaturë mesatare derisa të filloj të ziejë.
4.Më pas uleni sërish nxehtësinë dhe lëreni për 10 minuta, derisa domatet të jenë zbutur.
5.Shtoni panën dhe përziejeni masën, derisa të jetë krijuar një masë e trashë .
6.Spërkateni pulën me kripë dhe piper nga të dyja anët.
7.Në një tigan të thellë hidhni vajin dhe skuqeni gjoksin e pulës në nxehtësi mesatare derisa mesi të mos jetë më rozë.
8.Pasi të jetë gatuar, vendoseni në një pjatë dhe mbulojeni me kapak.
9.Tiganin ku gatuat pulën, pastrojeni nga yndyra dhe hidhni në të pjesën e mbetur të lëngut të pulës.
10.Vendoseni në sobë në nxehtësi mesatare derisa të ziejë. Uleni nxehtësinë dhe shtoni kremin e përgatitur më parë, borzilokun dhe kripë e piper sipas shijes.
11.Në një tenxhere me ujë me kripë, zieni pastat për 8-10 minuta.
12.Kullojini, hidhini në një enë të madhe dhe përziejini me 3-4 lugë gjelle nga salca e përgatitur.
13.Secilin prej gjokseve të pulës pritini në segmente diagonale dhe vendosini mbi çdo pjatë me pasta, duke shtuar dhe salcën.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment