Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Kjo është një recetë që në familjet e kësaj zone gatuhet me raste festash të ndryshme. Drudhet janë thërrime të përgatitura nga një brumë i zënë me vezë, të ngjashme me roshnicat. Është një recetë që gatuhet thjesht dhe ngjall shumë nostalgji.
Merrni miellin dhe hidheni në një tepsi. Hapini një vrimë në mes dhe shtoni vezët të cilat i keni rrahur lehtë. Përziejini me duar dhe fërkojini mes shputave duke krijuar thërrime në formë topthash të vegjël. Këto quhen drudhe.
Ndërkohë keni vendosur kaposhin të ziejë. Grini imët qepën dhe skuqeni në një tenxhere me pak gjalpë, salcë domatesh, më pas shtoni dhe drudhet dhe skuqini mirë. Pasi drudhet të jenë skuqur, shtoni kripë dhe mbulojini me lëngun në të cilin keni zier kaposhin. Lërini të ziejnë derisa të trashet lëngu.
Merrni copat e prera të kaposhit dhe kaurdisini me pak gjalpë që të marrin më shumë shije. Ndajini më pas nëpër pjata dhe shtoni gjellën me drudhe. Sipas dëshirës mund të përdorni edhe erëza si dafinë, piper, etj.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment