3 grushte të mëdha bukë grirë, të freskët ose të tharë (rreth 300 g)
vaj ulliri
Pritini gjokset e pulës në copa të vogla, duhet të merrni afërsisht 15 copë për gjoks. Hidhni peston në një enë dhe përziejini së bashku me pulën derisa të mbulohet e gjitha. Hidhni thërrimet e bukës në një qese të madhe ngrirjeje.
Shtoni copat e pulës në qese dhe tundeni mirë. Shtroni letër pjekjeje në një tavë, më pas vendosni copat e pulës, duke u siguruar që asnjëra prej tyre të mos prekë tjetrën. Vendoseni në ngrirje dhe, kur të jetë ngrirë e ngurtë, hiqni fletën e pjekjes dhe ruajeni në një enë.
Për të gatuar, ngrohni furrën në 220C. Hidhni pak vaj në një tepsi të cekët, aq sa të mbulohet. Tavën e vendosim në furrë dhe e lëmë të nxehet për 5 minuta. Hidheni pulën në fletë dhe kthejeni në furrë për 10-15 minuta derisa të jetë krokante.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento