3 grushte të mëdha bukë grirë, të freskët ose të tharë (rreth 300 g)
vaj ulliri
Pritini gjokset e pulës në copa të vogla, duhet të merrni afërsisht 15 copë për gjoks. Hidhni peston në një enë dhe përziejini së bashku me pulën derisa të mbulohet e gjitha. Hidhni thërrimet e bukës në një qese të madhe ngrirjeje.
Shtoni copat e pulës në qese dhe tundeni mirë. Shtroni letër pjekjeje në një tavë, më pas vendosni copat e pulës, duke u siguruar që asnjëra prej tyre të mos prekë tjetrën. Vendoseni në ngrirje dhe, kur të jetë ngrirë e ngurtë, hiqni fletën e pjekjes dhe ruajeni në një enë.
Për të gatuar, ngrohni furrën në 220C. Hidhni pak vaj në një tepsi të cekët, aq sa të mbulohet. Tavën e vendosim në furrë dhe e lëmë të nxehet për 5 minuta. Hidheni pulën në fletë dhe kthejeni në furrë për 10-15 minuta derisa të jetë krokante.
Është një nga historitë më simpatike të botës së gastronomisë: një eksplorues i guximshëm venecian, Marco Polo, udhëton për vite të tëra në Lindjen e largët misterioze. Kur kthehet më në fund në Itali në vitin 1295, ai sjell...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Komento