Ju plak më shpejt dhe shkakton probleme me lëkurën. 8 arsye të forta pse duhet të hiqni dorë nga buka

Gjithnjë e më shumë njerëz po ndalojnë së ngrëni bukë dhe po përpiqen të ndjekin dieta, të cilat nuk përmbajnë karbohidrate. Shumë blogere kanë ndarë me publikun, se çfarë ka ndodhur me trupin e tyre në momentin që kanë hequr ushqimet që përmbajnë miell.

Rezultatet janë vërtet shumë të mira. Lëkura e tyre është përmirësuar, kanë humbur peshë dhe kanë më shumë energji.

Ja disa nga pikat kryesore:

Buka nuk ka vlera ushqyese
Kur grupi përpunohet shumë, të gjitha vlerat e dobishme zhduken.

Mendoni se gjella nuk shkon me bukë
Pranojeni të gjithë. Gjella pa bukë nuk ju shijon. Në fakt kjo është thjesht një psikozë, të cilën duhet ta kapërceni. Buka nuk i jep ndonjë shije gjellës apo ndonjë pjate tjetër.

Mund të jetë toksike
Bota moderne kërkon sa më shumë grurë të jetë e mundur. Për të rritur më shumë grurë në periudha më të shkurtra kohore, fermerët e spërkasin me pesticide. Dhe për ta mbrojtur atë nga brejtësit dhe kërpudhat, ajo trajtohet me substanca kimike të ndryshme. Përveç kësaj, për të bërë miellin e bardhë, prodhuesit e zbardhin atë duke përdorur të njëjtat substanca që përdorim për larje: peroksid benzoli, persulfates, dhe dioksid klori. Para se të blini bukë, sigurohuni që të jetë bërë me miell organik dhe jo miell të rafinuar. Mielli i rafinuar i nënshtrohet procedurave të përshkruara më sipër.

Probleme me lëkurën
Ne jemi çfarë hamë. Dhe nëse një person konsumon kryesisht produkte të miellit, ata mund të përballen me probleme të lëkurës. Puçrrat zakonisht shkaktohen nga gluteni që gjendet në bukë. Trupi nuk mund të nxjerrë glutenin, kështu që shkakton dëmtim të zorrëve. Para se të shkoni në një dermatolog, përpiquni të ndryshoni dietën tuaj së pari.

Probleme me tretjen
Gluteni, mund të shkaktojë probleme të ndryshme të tretjes. Gazrat e shtuar janë një sinjal.

Përshpejton plakjen
Ngrënia e ushqimeve që nuk përmbajnë fare vitamina, e bën të vështirë për trupin tonë që të qendrojë i ri.

Shkakton varësi
Buka është si droga. Mielli i bardhë shkakton ngritjen e nivelit të sheqerit në gjak dhe si rezultat, rritet niveli i insulinës. Kur hani një fetë bukë, sheqeri i gjakut ngrihet shpejt, por pastaj bie shpejt dhe ju filloni të ndiheni keq. Doni të hani karbohidrate për ta bërë veten të ndjeheni më mirë. Ndryshime të tilla drastike në nivelet e sheqerit në gjak mund të çojnë edhe në diabet.

Humbni në peshë dhe luftoni obezitetin
Më shumë se 70% e njerëzve që ndalojnë së ngrëni bukë humbin peshë brenda 2 javëve të para./neps.al

Lini një koment