Salcë për sallatat
Perzieni te gjithe perberesit ne nje blender dhe vendoseni ne nje shishe per ta ruajtur ne frigorifer gjate gjithe javes. Kjo salce eshte e shijshme, e ushqyeshme, dhe shkon me pothuaj cdo lloj zarzavati. Ruaj Recetën
Sugjerojmë:
1.Në një tenxhere me ujë të bollshëm me kripë vendosim makaronat për të zierë.
2.Ndërkohë kungullin e presim në feta rrumbullake dhe e pjekim në një tigan zgare.
3.Domatet qershi i presim me ¼ dhe i vendosim në një tas.
4.U copëtojmë me dorë disa gjethe borziloku.
5.Grijmë imët 1 thelpi hudhër, e shtojmë tek domatet dhe i spërkasim me pak kripë dhe vaj ulliri.
6.Shtojmë mozzarellën në një tas dhe vazhdojmë përzierjen. Kullojmë makaronat dhe i përziejmë me të gjithë përbërësit në tasin me domate.
7.Shtojmë aty dhe kungujt e pjekur. I përziejmë, i spërkasim në furrë me pak vaj ulliri dhe i shërbejmë.
Perzieni te gjithe perberesit ne nje blender dhe vendoseni ne nje shishe per ta ruajtur ne frigorifer gjate gjithe javes. Kjo salce eshte e shijshme, e ushqyeshme, dhe shkon me pothuaj cdo lloj zarzavati. Ruaj Recetën
Vini ne tigan mbi zjarr mesatar susamin dhe piqeni per 2-4min. Shtoni korianderin, kiminon dhe gatuani per pak sekonda. Kalojini ne nje pjate te ftohen. Thërmojini. Hidhni vajin ne tigan dhe shtoni qepet dhe hudhren, gatuani rreth 2 minuta....
Tasqebapi i shtëpisë padyshim është në menunë tradicionale të gjellëve të nënave dhe gjysheve shqiptare. Ai shoqërohet me një shumëllojshmëri gatimesh të tjera tipike shqiptare, sidomos me pilaf, por edhe sallata të freskëta të çdo stine, apo edhe bukë...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment