Jo vetëm pica, edhe pastat margarita do ju fiksojnë me shijen joshëse që kanë!
320 gr makarona
200 gr mocarella
2 kunguj të njomë
200 gr domate qershi
5-6 gjethe borzilok
1 thelpi hudhër
Pak vaj ulliri
Kripë
1.Në një tenxhere me ujë të bollshëm me kripë vendosim makaronat për të zierë.
2.Ndërkohë kungullin e presim në feta rrumbullake dhe e pjekim në një tigan zgare.
3.Domatet qershi i presim me ¼ dhe i vendosim në një tas.
4.U copëtojmë me dorë disa gjethe borziloku.
5.Grijmë imët 1 thelpi hudhër, e shtojmë tek domatet dhe i spërkasim me pak kripë dhe vaj ulliri.
6.Shtojmë mozzarellën në një tas dhe vazhdojmë përzierjen. Kullojmë makaronat dhe i përziejmë me të gjithë përbërësit në tasin me domate.
7.Shtojmë aty dhe kungujt e pjekur. I përziejmë, i spërkasim në furrë me pak vaj ulliri dhe i shërbejmë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment