I ëmbël sa më s’ka por pa sheqer! Si të përgatisni reçelin fantastik të verës
Reçeli është një nga prodhimet më të mira të verës, me frutat e sezonit mund të bëhen disa lloje dhe të ruhen për dimrin që frutat të jenë në një formë tjetër në tavolinat tona.
Përbërësit:
1 filxhan pemë të freskëta, zakonisht boronica, mjedra, manaferra, dredhëza mali, madje edhe pjeshka, kumbulla apo kajsi rreth 4 lugë fara chia, 1 lugë shurup panje të bardhë, 2 lugë të vogla lëng limoni, pak kripë.
Përgatitja:
Përzieni të gjithë përbërësit. Më pas vendosini në frigorifer së paku gjysmë ore. Ose mund t’i lini derisa të bëhet një masë e fortë dhe reçeli juaj do të jetë i gatshëm.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment