I ëmbël sa më s’ka por pa sheqer! Si të përgatisni reçelin fantastik të verës
Reçeli është një nga prodhimet më të mira të verës, me frutat e sezonit mund të bëhen disa lloje dhe të ruhen për dimrin që frutat të jenë në një formë tjetër në tavolinat tona.
Përbërësit:
1 filxhan pemë të freskëta, zakonisht boronica, mjedra, manaferra, dredhëza mali, madje edhe pjeshka, kumbulla apo kajsi rreth 4 lugë fara chia, 1 lugë shurup panje të bardhë, 2 lugë të vogla lëng limoni, pak kripë.
Përgatitja:
Përzieni të gjithë përbërësit. Më pas vendosini në frigorifer së paku gjysmë ore. Ose mund t’i lini derisa të bëhet një masë e fortë dhe reçeli juaj do të jetë i gatshëm.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment