400 gr fasule të përziera të konservuara, të kulluara dhe të shpëlara
Ngrohni vajin në një tigan të madh dhe më pas skuqni qepën për 5 minuta derisa të fillojë të zbutet.
Shtoni paprikën dhe gatuajeni edhe për një minutë, më pas përzieni domatet dhe 1⁄2 e kanaçes me ujë. Ziejini lehtë për 10 minuta derisa të trashet.
Hidhni fasulet e përziera dhe vazhdoni të gatuani edhe për 2 minuta të tjera për të ngrohur vetëm fasulet. Hidheni në tasa dhe shërbejeni me salcë kosi dhe feta buke të thekura, të lyera me vaj ulliri.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento