Fileto qengji me rozmarinë dhe hudhër

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
60 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
550 kcal për porcion
Fileto qengji (800 g, copa të vogla)
Hudhër (4 thelpinj, të shtypur)
Rozmarinë e freskët (2 degë)
Lëng limoni (nga 1 limon)
Vaj ulliri (4 lugë gjelle)
Kripë dhe piper sipas shijes

Marinojmë filetot e qengjit me hudhër, rozmarinë, lëng limoni, vaj ulliri, kripë dhe piper. E lëmë të pushojë për 30 minuta në frigorifer.

Ngrohim një tigan të rëndë ose grill dhe skuqim filetot për 4-5 minuta nga secila anë për një pjekje medium. Lërini të pushojnë për 5 minuta para servirjes.

Shoqërohet me: Patate të pjekura dhe një sallatë të freskët.

Komento