Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
1.Në një tas hidhni së bashku uthull orizi, 1 lugë çaji sheqer kaf dhe 1/4 lugë çaji kripë.
2.Duke përzier mirë përbërjen në tas dhe duke përdorur një heqës lëkure perimesh, i prisni karrotat në shirita të gjatë.
3.Shtoni specin e kuq dhe lereni të gatuhet për rreth 20 minuta.
4.Lereni deri sa të thahet dhe shtoni nenexhikun.
5.Ndërkohë, në tas të vogël, hidhni së bashku supë pule, salcë peshku, dhe 1/4 filxhan sheqer kaf.
6.Marinoni mishin e derrit me kripë dhe piper.
7.Ngrohni 1 lugë gjelle vaj në një tigan dhe shtoni mishin e derrit.
8.Lereni mishin të skuqet për 6 – 8 minuta duke e kthyer nga të gjitha anët dhe hidheni në një pjatë.
9.Shtoni përzierjen e supës dhe atë të specit në një tenxhere dhe vereni të ziejë derisa sheqeri të shkrijë, reth 2 -3 minuta.
9.Shtoni mishin dhe gatuajeni 1-2 min.
10.Mishin sherbejeni me orizin që keni zier më herët dhe karrota.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment