Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Në një tas hidhni së bashku uthull orizi, 1 lugë çaji sheqer kaf dhe 1/4 lugë çaji kripë.
2.Duke përzier mirë përbërjen në tas dhe duke përdorur një heqës lëkure perimesh, i prisni karrotat në shirita të gjatë.
3.Shtoni specin e kuq dhe lereni të gatuhet për rreth 20 minuta.
4.Lereni deri sa të thahet dhe shtoni nenexhikun.
5.Ndërkohë, në tas të vogël, hidhni së bashku supë pule, salcë peshku, dhe 1/4 filxhan sheqer kaf.
6.Marinoni mishin e derrit me kripë dhe piper.
7.Ngrohni 1 lugë gjelle vaj në një tigan dhe shtoni mishin e derrit.
8.Lereni mishin të skuqet për 6 – 8 minuta duke e kthyer nga të gjitha anët dhe hidheni në një pjatë.
9.Shtoni përzierjen e supës dhe atë të specit në një tenxhere dhe vereni të ziejë derisa sheqeri të shkrijë, reth 2 -3 minuta.
9.Shtoni mishin dhe gatuajeni 1-2 min.
10.Mishin sherbejeni me orizin që keni zier më herët dhe karrota.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment