1.Në një tas hidhni së bashku uthull orizi, 1 lugë çaji sheqer kaf dhe 1/4 lugë çaji kripë. 2.Duke përzier mirë përbërjen në tas dhe duke përdorur një heqës lëkure perimesh, i prisni karrotat në shirita të gjatë. 3.Shtoni specin e kuq dhe lereni të gatuhet për rreth 20 minuta. 4.Lereni deri sa të thahet dhe shtoni nenexhikun. 5.Ndërkohë, në tas të vogël, hidhni së bashku supë pule, salcë peshku, dhe 1/4 filxhan sheqer kaf. 6.Marinoni mishin e derrit me kripë dhe piper. 7.Ngrohni 1 lugë gjelle vaj në një tigan dhe shtoni mishin e derrit. 8.Lereni mishin të skuqet për 6 – 8 minuta duke e kthyer nga të gjitha anët dhe hidheni në një pjatë. 9.Shtoni përzierjen e supës dhe atë të specit në një tenxhere dhe vereni të ziejë derisa sheqeri të shkrijë, reth 2 -3 minuta. 9.Shtoni mishin dhe gatuajeni 1-2 min. 10.Mishin sherbejeni me orizin që keni zier më herët dhe karrota.
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment