Arkiva e etiketave: veze

Vezë poshe me qepë të karamelizuara për mëngjesin e...

1.Për përgatitjen e qepës: Skuqni në një tigan gjalpin dhe mënjëherë shtoni qepën. 2.E përzieni mirë dhe gradualisht i shtoni pak kripë derisa qepa të bëhet transparente dhe me një ngjyrë të lehtë kafe. 3.Ndërkohë në një tigan vendosni...

Vetëm tri përbërës për maskën më të mirë që...

Pavarësisht se çfarë mund të keni dëgjuar për poret, është e pamundur t’i zhdukni ato, por ka disa gjëra që mund të bëni ama për t’i zbehur. Të tilla janë maskat me përbërës natyralë, si kjo më poshtë që...

Kërpudha me vezë dhe djathë kaçkavall

1.Si fillim marrim kërpudhat dhe i pastrojmë. 2.Pasi i pastrojmë i grijmë në fletëza të holla. 3.Me pas në një tigan hedhim vajin dhe e nxehim, 4.Hedhim kërpudhat derisa të zbuten dhe të avullojnë lëngun që lëshojnë. 5.Më pas...

Vezë benedikt e shërbyer me bukë të thekur

1.Mbushni një tenxhere  të vogël me ujë të ftohtë dhe e vini të ziejë. 2.Shtoni uthull dhe lëreni të ziejë. 3.Thyejini vezët një nga një dhe hidhni butësisht ujë në zierje. 4.Lërini të zihen deri sa e bardha e...

Patate të ëmbla, vezë dhe bacon: një nga recetat...

Quhet ‘Hash bacon dhe vezë e skuqur’, por përbërësi që bën diferencën në këtë pjatë është patatja e ëmbël. Kjo recetë vjen nga Kalifornia dhe është shumë e thjeshtë për t’u përgatitur: Përbërësit: 300 gram patate të ëmbla 40...

Vezë marokiene në shportë për një vakt të lehtë

Nxehni vajin e  ullirit në një tigan mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për një ose dy minuta, duke e trazuar derisa të aromatizohet. Shtoni qiqrat dhe gatuajeni për 3 – 4 minuta, derisa të jenë të buta....

7 arsye pse duhet të konsumoni vezë çdo ditë!

Vezët mbartin vlera të jashtëzakonshme ushqyese për shëndetin e njeriut. Sipas studimeve ato bëjnë pjesë në listën e 10 ushqimeve më të rëndësishme për organizmin. Vezët ofrojnë proteina të plota, një vezë përmban 9 amino acidet thelbësore që përbëjnë...

Tre propozime për dietën tuaj 1 ditore. Niseni nga...

I gjithë trupi ynë, sidomos sistemi i tretjes përjeton stres të vazhdueshëm, prandaj është e domosdoshme që herë pas here t’i jepni një pushim. Nutricionistët rekomandojnë të marrit deri në 1500 kalori në ditë, dhe çdo 1 javë apo...

Omletë souflè e mbushur me djathë dhe proshutë

1.Në një enë rrihni bashkë të verdhat e vezëve me pak kripë, piper dhe hudhër derisa të formohet një përbërje e fryrë dhe me ngjyrë të hapur. 2.Në një tjetër enë, rrihni të bardhat e vezëve me pak kripë...