1.Në një enë rrihni bashkë të verdhat e vezëve me pak kripë, piper dhe hudhër derisa të formohet një përbërje e fryrë dhe me ngjyrë të hapur.
2.Në një tjetër enë, rrihni të bardhat e vezëve me pak kripë derisa të formohet një masë që nuk bie nga tasi.
3.E shtojmë këtë përbërje në tasin me të verdha vezësh dhe e përziejmë me kujdes në mënyrë që të mos bjerë vëllimi.
4.Në një tigan të cekët, shkrijmë pak gjalp dhe hedhim në të 1/4 e përbërjes me vezë.
5.Sapo omëleta të fillojë të mpikset, e kthejmë nga ana tjetër, dhe vendosim në mes të saj 2 feta proshutë, pak djathë të grirë dhe e palosim në formë libri duke e gatuar edhe për 1 minutë tjetër.
6.E shërbejmë të ngrohtë shoqëruar me sallatë të stinës.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Lini një koment