Sugjerojmë:

Omletë souflè e mbushur me djathë dhe proshutë

8 vezë
40 gr gjalp
Hudhër
Kripë, Piper
8 feta proshutë të pjekur

1.Në një enë rrihni bashkë të verdhat e vezëve me pak kripë, piper dhe hudhër derisa të formohet një përbërje e fryrë dhe me ngjyrë të hapur.

2.Në një tjetër enë, rrihni të bardhat e vezëve me pak kripë derisa të formohet një masë që nuk bie nga tasi.

3.E shtojmë këtë përbërje në tasin me të verdha vezësh dhe e përziejmë me kujdes në mënyrë që të mos bjerë vëllimi.

4.Në një tigan të cekët, shkrijmë pak gjalp dhe hedhim në të 1/4 e përbërjes me vezë.

5.Sapo omëleta të fillojë të mpikset, e kthejmë nga ana tjetër, dhe vendosim në mes të saj 2 feta proshutë, pak djathë të grirë dhe e palosim në formë libri duke e gatuar edhe për 1 minutë tjetër.

6.E shërbejmë të ngrohtë shoqëruar me sallatë të stinës.

 

 



 

Lini një koment