Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: tave

Tavë peshku me domate dhe ullinj

Ngrohni furrën me ventilim 180C. Ngrohni në sobë 1 lugë gjelle vaj nga ullinjtë në një tigan të përshtatshëm për furrë. Hidhni qepën dhe përziejeni mirë, lëreni të gatuhet për një ose dy minuta dhe më pas përzieni mirë....

Tavë me mish qengji dhe patate

Ngroheni furrën në 200C. Ndërkohë ziejini patatet për 10-12 minuta ose derisa të gatuhen në gjysmë. Kullojeni. Ngrohni pak vaj në një tigan të madh që nuk ngjit. Skuqeni mishin e grirë në 2 tufa, duke copëtuar çdo gungë...

Tavë me salsiçe dhe fasule të bardha

Ngroheni furrën në 220 gradë. Piqini specin, karotat dhe qepën në një tavë pjekjeje të thellë për 15 minuta. Shtoni salsiçet dhe piqini për 10 minuta të tjera. Uleni furrën në 200 gradë, hidhni domatet dhe fasulet dhe më...

Tavë me spinaq dhe ricota dhe petulla

Ngrohni vajin në një tigan, shtoni 2 thelpinj hudhër dhe gatuajini për disa sekonda, më pas hidhni domatet. Spërkatini me kripë dhe lërini të gatuhen për 10-15 minuta derisa të bëhet një salcë e trashë. E vendosim në mikrovalë...

Tavë me pulë amatriciana

Parangrohni furrën në 180 gradë. Përgjysmoni specin djegës, hiqini farat nëse nuk ju pëlqen shumë djegës. Vendoseni në një përpunues të vogël ushqimi me purenë e domates, vajin e ullirit dhe hudhrën. Përpunojeni në një masë paste, më pas...

Qofte në tavë me domate dhe patëllxhan të tymosur

Piqeni patëlxhanin në furrë derisa lëkura të jetë thuajse e djegur dhe tuli të jetë i butë. Lëreni të ftohet dhe qërojini lëkurën e më pas ndajeni në kubikë rreth 5 cm Vloni 2 gota ujë, shtoni në to...

Levrek në furrë me finok dhe ullinj

Ngroheni furrën në 200 gradë. Shpëlani dhe thani peshkun. Spërkateni kripë, pastaj mbusheni në brendësi me disa feta finok, limon dhe borzilok. Shpërndani ullinjtë dhe finokun e mbetur, borzilokun dhe limonin në një tavë për pjekje. Sipër vendosim levrekun....

Salsiçe italiane në furrë me perime aromatike

Ngrohni furrën në 190 gradë. Shtoni lakrat e Brukselit, karotën, patatet e ëmbla dhe qepët në një tavë me fletë pjekjeje. Shtoni vajin e ullirit, sherebelën, kripën dhe piperin dhe i hidhni. Vendosni salsiçet brenda dhe rreth perimeve. Piqni...

Fasule pllaqi në tavë, perfekte për ditët me shi

Shpëlajini mirë fasulet dhe lerini përgjatë natës në ujë që të zbuten. Mbushni një tenxhere me ujë, lëreni të ziejë dhe shtoni fasulet. Lëreni në zjarr për rreth 30 minuta dhe ruani një gotë ujë nga lëngu i tyre...