Tavë peshku me domate dhe ullinj

Veshtiresia
E lehte
Gati për:
15 minuta
Koha gatimit
25 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
175 g ullinj të zinj në vaj, pa bërthama
1 qepë e madhe, e prerë
400 gr domate të grira të konservuara
4 fileto peshku të bardhë pa kocka si merluc, secila me peshë rreth 175 g
majdanoz i grirë
copa limoni

Ngrohni furrën me ventilim 180C. Ngrohni në sobë 1 lugë gjelle vaj nga ullinjtë në një tigan të përshtatshëm për furrë. Hidhni qepën dhe përziejeni mirë, lëreni të gatuhet për një ose dy minuta dhe më pas përzieni mirë. Shtoni domatet dhe pak kripë e piper. Lërini të vlojnë, më pas shtoni ullinjtë.

Vendoseni peshkun mbi salcë, me anën e lëkurës poshtë dhe derdhni mbi një spërkatje vaj nga ullinjtë. E pjekim pa mbulesë për 15 minuta derisa të piqet peshku. Spërkateni me majdanoz të grirë dhe shërbejeni direkt nga tava, me copa limoni për t’u shtrydhur.

Komento