4 fileto peshku të bardhë pa kocka si merluc, secila me peshë rreth 175 g
majdanoz i grirë
copa limoni
Ngrohni furrën me ventilim 180C. Ngrohni në sobë 1 lugë gjelle vaj nga ullinjtë në një tigan të përshtatshëm për furrë. Hidhni qepën dhe përziejeni mirë, lëreni të gatuhet për një ose dy minuta dhe më pas përzieni mirë. Shtoni domatet dhe pak kripë e piper. Lërini të vlojnë, më pas shtoni ullinjtë.
Vendoseni peshkun mbi salcë, me anën e lëkurës poshtë dhe derdhni mbi një spërkatje vaj nga ullinjtë. E pjekim pa mbulesë për 15 minuta derisa të piqet peshku. Spërkateni me majdanoz të grirë dhe shërbejeni direkt nga tava, me copa limoni për t’u shtrydhur.
Në një tenxhere me ujë të kripur gatuani spagetit duke ndjekur udhëzimet e paketimit. Ndërkohë, ngrohni vajin në një tigan të madh që nuk ngjit dhe gatuajeni pançetën për 3-4 minuta derisa të fillojë të skuqet. Përzieni qepën dhe...
Ngroheni furrën në 190C. Përzieni orizin me 2 lugë pesto. Prisni majat e domateve dhe hiqni pjesën e brendshme. Mbushni zgavrat e zbrazëta me përzierjen e orizit, duke e shtypur lehtë, më pas vendosni kapakët. Pritini kungujt në formë...
Ngroheni furrën në 140C. Shtroni një tavë me letër pjekjeje. Vendosni fëstëkët në një tavë pjekjeje të cekët dhe piqini në furrë për rreth 7-10 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendoseni në një procesor ushqimi dhe procesojini...
Komento