4 fileto peshku të bardhë pa kocka si merluc, secila me peshë rreth 175 g
majdanoz i grirë
copa limoni
Ngrohni furrën me ventilim 180C. Ngrohni në sobë 1 lugë gjelle vaj nga ullinjtë në një tigan të përshtatshëm për furrë. Hidhni qepën dhe përziejeni mirë, lëreni të gatuhet për një ose dy minuta dhe më pas përzieni mirë. Shtoni domatet dhe pak kripë e piper. Lërini të vlojnë, më pas shtoni ullinjtë.
Vendoseni peshkun mbi salcë, me anën e lëkurës poshtë dhe derdhni mbi një spërkatje vaj nga ullinjtë. E pjekim pa mbulesë për 15 minuta derisa të piqet peshku. Spërkateni me majdanoz të grirë dhe shërbejeni direkt nga tava, me copa limoni për t’u shtrydhur.
Udhëzime: Lyeje shpatullën e qengjit me vaj ulliri, lëng limoni, hudhër dhe rozmarinë. Vendose në furrë në 180°C për rreth 1 orë, ose derisa të jetë gatuar mirë. Piq karrotat dhe kungullin e njomë në furrë si garniturë.Ruaj Recetën
Udhëzime: Vendos mishin e viçit të ziejë në ujë për 1-2 orë deri sa të jetë i butë. Shto karrotat, kungullin, selinon dhe barishtet. Lëri të ziejnë për 20-30 minuta deri sa perimet të zbuten. Shërbeje supën me pak...
Komento