Salsiçe italiane në furrë me perime aromatike

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
1 orë
Sugjerohet për:
6 persona
Kalori:
12 salsiçe italiane
450 gr lakra Brukseli
3 karota të prera në mënyrë gjatësore
3 patate të ëmbla, të prera në copa
2 qepë të kuqe, të prera në katërsh
3 lugë gjelle vaj ulliri
1/2 lugë çaji sherebelë e tharë
Kripë
Piper të zi të sapo bluar

Ngrohni furrën në 190 gradë.

Shtoni lakrat e Brukselit, karotën, patatet e ëmbla dhe qepët në një tavë me fletë pjekjeje.

Shtoni vajin e ullirit, sherebelën, kripën dhe piperin dhe i hidhni. Vendosni salsiçet brenda dhe rreth perimeve.

Piqni derisa salsiçet të jenë gatuar dhe perimet të jenë të buta, 40 deri në 45 minuta. Shërbejeni.

Komento